dinsdag 2 juni 2020 | week 23
Home » Sport » Korfbal

Korfbal

Bleiswijk – Heimwee naar Sporthal de Rijneveen is eindelijk ten einde, hetgeen afgelopen zaterdag uitvoerig is gevierd door alle leden en supporters van Weidevogels. Na een leuke en sportieve opening van wethouder Ankie van Tatehoven (namens de gemeente), Nathalie den Hollander (namens Sportfondsen) en de kinderen van de F’jes – die tezamen de sponsorbal van Ricky’s Sportsbar mochten uitnemen – ging de eerste zaalcompetitiewedstrijd tussen WV1 en VZOD 1 van start.
In de eerste paar minuten waren de zenuwen van de spelers nog enigszins merkbaar, waardoor het op het eerste gezicht een spannende wedstrijd leek te worden. Die spanning duurde echter niet lang. Naarmate de zenuwen afnamen en het vertrouwen groeide, namen de kwaliteiten van de thuisploeg de wedstrijd over. De teams gingen de rust in met een 14-7 tussenstand.
Na een kort tactisch praatje van de trainer en de toejuichende woorden van supporters, gingen de spelers met vertrouwen de tweede helft tegemoet. Met een mooi doelpunt hier en een mooi doelpunt daar, sloot Weidevogels de eerste competitiewedstrijd af met een 32-11 eindstand. De tegenpartij gaf zelf aan dat de wedstrijd voor hen 40 minuten te lang duurde en complimenteerde Weidevogels met hun grote klasse.
Kortom, een goed begin. Ondanks dat de wedstrijd niet heel veel spanning opleverde, nodigt Weidevogels alle toeschouwers uit voor de overige wedstrijden: mede dankzij de supporters groeit hun succes!

Geef een reactie