dinsdag 4 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Koninklijke Onderscheidingen opgespeld
De partner mocht hem opspelden.

Koninklijke Onderscheidingen opgespeld

Koninklijke Onderscheidingen opgespeld

Lansingerland – Nadat burgemeester Pieter van de Stadt en locoburgemeester Simon Fortuyn op vrijdag 24 april aan 16 inwoners, maar ook aan 18 leden van de vrijwillige brandweer van de gemeente Lansingerland, namens de Koning een Koninklijke onderscheiding toezegden werd hen beloofd dat de onderscheiding op een later tijdstip zou worden overhandigd en opgespeld. Dat gebeurde op donderdag 1 en vrijdag 2 juli.

Trees Borkus-Henskens

Dit jaar in een andere vorm dan gebruikelijk. In verband met de uitbraak van het coronavirus werden de bijbehorende medailles, elk jaar uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst met de gedecoreerden en hun gasten in het gemeentehuis, ditmaal op een originele wijze bij de mensen thuisgebracht.

Op de pedalen

De burgemeester stapte op de fiets en reed vervolgens bij iedereen langs. Hij kwam niet met lege handen maar vervoerde in zijn bakfiets naast een grote ‘gouden’ schep tevens zestien doosjes met daarin de medaille en het draaginsigne. Aangekomen bij de eerste gedecoreerde nam hij de schep ter hand – om op 1,5 meter afstand te blijven – waar het doosje op werd geplaatst en vervolgens aangeboden aan de partner of een ander familielid die de medaille mocht opspelden bij de gedecoreerde. Een bijzondere opspelding, maar een feestelijke en ook zeer persoonlijke. Na een gezellige ontvangst stapte de burgemeester weer op de fiets om de volgende gedecoreerde te gaan bezoeken.
Dat waren achtereenvolgens Ineke Wooning-van Hoff, Leo Baars, Arie de Vos, Rob Remmerswaal, Gonnie Coenraadts, Edwin van Drunen, Monique van Drunen-Bik, Jaap van Lien,
Piet van Steenderen, Tineke van Winden-van der Helm, Jan Kerver, Gert Jansen, Nel Jansen-Spek, Arie van den Bogerd, Louis Meijer en Jos Mijnders.

Brandweer

De brandweerlieden die gedecoreerd werden krijgen gezamenlijk op een later tijdstip hun medaille opgespeld.