vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Nieuws » Koningsdag en Bevrijdingsfestival Lansingerland afgelast
Geen vrijmarkten dit jaar.

Koningsdag en Bevrijdingsfestival Lansingerland afgelast

Koningsdag en Bevrijdingsfestival Lansingerland afgelast

Lansingerland – Door de ontstane situatie met het coronavirus was lange tijd onduidelijk of de nationale feestdagen in april en mei wel door konden gaan. Door de huidige ontwikkelingen heeft de gemeente Lansingerlandj in samenspraak met de Oranjecomités Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs besloten om Koningsdag en het Bevrijdingsfestival op 5 mei in Lansingerland af te gelasten.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Wij betreuren het zeer dat we deze mooie feesten de komende periode niet kunnen vieren met elkaar. Samen met de Oranjecomités onderzoeken we hoe we op een later moment een gedenkwaardige invulling kunnen geven aan 75 jaar bevrijding.”

Op passende manier gedenken

Op dit moment is het voor iedereen onduidelijk wat de effecten van de maatregelen zijn om het coronavirus in te dammen maar naar verwachting is de impact op de samenleving groot. “Ook in het belang van onze vrijwilligers die wij in staat willen stellen om hun werkzaamheden goed uit te voeren, nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Samen met de Oranjecomités en talloze lokale ondernemers die betrokken zijn bij de organisatie van deze feesten kijken we naar een alternatieve datum om op een later moment 75 jaar vrijheid te vieren”, aldus de burgemeester.
Voor dodenherdenking op 4 mei geldt dat de gemeente onderzoekt hoe we hier op gepaste wijze en met het opvolgen van de maatregelen invulling aan kunnen geven.