woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Advertorial » Kom, leer en overwin op het Marnix Gymnasium

Kom, leer en overwin op het Marnix Gymnasium

Kom, leer en overwin op het Marnix Gymnasium

Rotterdam – Het Marnix Gymnasium is een kleine, veilige school waar je snel vrienden maakt en waar iedereen elkaar goed kent. Op deze school krijg je de ruimte om te doen waar je goed in bent en te groeien op jouw manier.

Omdat wij het belangrijk vinden dat je zelf nadenkt, maar ook dat je zelf leert onderzoeken en uitvoeren wordt in klas 1 en 2, naast het normale lesprogramma, de keuzeprogramma’s Art & Culture (A&C) en Research & Development (R&D) aangeboden. In beide programma’s leer je informatie verwerven, zelfstandig denken, communiceren en samenwerken. Al voor het begin van het schooljaar kies je één van de twee keuzeprogramma’s. Je volgt het programma in klas 1 en 2.

Research & Development

Ben je van het ontwerpen en onderzoeken? Dan is Research & Development iets voor jou. Bij R&D bespreek je vraagstukken als “hoe maakt een robot je leven makkelijker?” Je gaat een machine ontwerpen en bouwen om een handeling eenvoudiger te maken. Je doet onderzoek naar iets wat je altijd al hebt willen weten, bijvoorbeeld op het gebied van verkeer of natuur. Je gaat op zoek naar een duurzame manier om afval te scheiden of energie op te wekken. Je ontwikkelt een digitale game of bordspel waarmee leerlingen makkelijker kunnen leren. En je verdiept je in voeding en vitaliteit. Wat vinden wij lekker en gezond? Smaken die blauwe M&M’s nu echt anders? Als je het leuk vindt kun je in de bovenbouw doorgaan met het vak Informatica en daar ook examen in doen.

Art & Culture

Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur en ben je ook een beetje creatief? Kies dan voor Art & Culture. Bij A&C doe je dat door de disciplines dans, beeldende kunst, muziek, film en theater te bestuderen en te beoefenen. Je kijkt naar verschillende dansstijlen en bedenkt zelf een choreografie. Je bespreekt een kunstwerk en probeert een eigen stijl te ontwikkelen. Je componeert een muziekstuk, op de computer of met je eigen instrument. Je bekijkt je favoriete film en schrijft een eigen filmscène. Je let op het gebruik van lichaam en stem in het theater en je ontwikkelt zelf rekwisieten voor een toneelstuk. Als je het leuk vindt kun je in de bovenbouw doorgaan met het vak Kunst en daar ook examen in doen.
Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website www.marnixgymnasium.nl .

Kennismaking

De Open Dag vindt plaats op zaterdag 1 februari van 09.30 tot 13.30 uur.
De Open Lesmiddag is woensdag 5 februari van 13.30 tot 15.30 uur (aanmelden via de website).
Voor ouders is er een informatieavond op dinsdag 21 januari van 20.00 tot 22.00 uur.