woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Advertorial » Kleinschalig en ondernemend
Ontdek waar je talenten en interesses liggen.

Kleinschalig en ondernemend

TooropMavo en het Vak College Hillegersberg:

Kleinschalig en ondernemend

Hillegersberg – De TooropMavo en het Vak College Hillegersberg zijn twee scholen die gevestigd zijn in Hillegersberg. In dit artikel een kennismaking met beide scholen.

De TooropMavo staat bij ouders, leerlingen en basisscholen bekend als een
kleinschalige, persoonlijke mavo met uitstekende resultaten. Die resultaten reiken gelukkig verder dan alleen mooie cijfers en een hoog slagingspercentage. “Een veilig leerklimaat, een school waar je jezelf kan zijn, waar ruimte geboden wordt om je talenten te ontwikkelen en waar aandacht besteed wordt aan moderne vaardigheden, burgerschap en milieubewustzijn vinden wij net zo belangrijk”, vertelt Directeur Scholengroep Martin van Zanten. “Fijn om waar te nemen, dat deze visie ook door de ouders en leerlingen wordt gewaardeerd en dat ook de onderwijsinspectie hier oog voor heeft. Met elkaar zijn wij trots op de goede beoordelingen en de erkenning van ons excellentieprofiel. Goed onderwijs maak je met elkaar! Goed onderwijs heeft oog voor de toekomst en is altijd in ontwikkeling. De maatschappij en de wereld om ons heen verandert en het onderwijs dient hier op in te spelen. Welke kennis en welke vaardigheden zijn er straks van belang en hoe spelen we daar nu op in? Vragen die ons uitdagen en waar ondernemerschap en creativiteit voor nodig is. En dat past precies bij de TooropMavo”, aldus Van Zanten.

Derde jaar

Het Vak College Hillegersberg gaat het derde jaar van haar bestaan in. Een nieuw gebouw, een nieuw concept en enthousiaste collega’s zorgen voor veel energie en ontwikkelmogelijkheden. “De afgelopen twee jaar zijn we met elkaar aan het bouwen geweest aan een onderwijskundige, organisatorisch en pedagogisch ‘sterke’ school. Daarbij blijft de persoonlijke benadering, die past bij een kleinschalige school voorop staan”, licht locatiedirecteur Edwin Petersen toe. Dit alles heeft geleid tot een groei van leerlingen, uitbreiding van het team en mooie resultaten.
“Het Vak College Hillegersberg is een vmbo-school met een moderne kijk op onderwijs. De school staat voor: Doen, Bewegen, Variatie en Maatwerk. Deze vier woorden vormen het DNA van de school. Wij zijn er van overtuigd dat onze leerlingen meer leren als ze iets mogen doen en als ze zich uitgedaagd voelen. Dat gebeurt niet als je stil zit. Kom in beweging, dat activeert ook de geest. Dat vraagt natuurlijk wel om variatie en afwisseling; zowel tijdens de lessen als tussen de verschillende lessen. En het werkt helemaal motiverend als je daarbij ook zelf mag kiezen. Drie keer per jaar kiezen onze leerlingen zelf hun DO-blokken. Zo leren ze niet alleen om te kiezen, maar ze ontdekken ook waar hun interesses en talenten liggen. Maatwerk dus. Dit maatwerk proberen we ook te realiseren bij de algemene vakken. Samen met je coach stel je een persoonlijk leerplan op. Welk niveau wil jij halen bij Engels, bij Wiskunde bij Taal of bij Rekenen? Hoe haal jij het beste uit jezelf? We helpen je hierbij graag”, nodigt Petersen uit.