donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » Kleine 500 fietsers op de pedalen voor hun verkeersexamen

Kleine 500 fietsers op de pedalen voor hun verkeersexamen

Kleine 500 fietsers op de pedalen voor hun verkeersexamen

Berkel en Rodenrijs – Richting de startplaats tegenover de entree naar De Berkelse Poort – ook dit jaar weer een heel geschikte plek om te starten – kwamen alle groepen kinderen van de negen Berkelse scholen die deelnamen aan het jaarlijkse verkeersexamen voor de basisscholen donderdagochtend 9 mei om de beurt per groep op de fiets aanrijden om te laten zien dat ze zich veilig kunnen gedragen op de openbare weg.

Trees Borkus-Henskens

Na in april het schriftelijk deel afgelegd te hebben konden ze donderdag op de pedalen voor een fietstraject door de omgeving. In totaal 465 kinderen die allemaal het af te leggen traject al kenden en dus ook vooraf al op verkenning konden gaan, eventueel samen met de ouders. Vooraf waren leden van de organisatie van de verkeersexamens ook al de scholen langs geweest om de fietsen te keuren en waar nodig advies te geven wat er mankeerde aan de fiets.
Klokslag negen uur gaf wethouder Simon Fortuyn het startschot, waarna de eerste groep kinderen een voor een vertrok. Voor die tijd waren de ouders, die onderweg samen een negental posten zouden gaan bemannen, al bijeen geweest om informatie en hoe te handelen. Zij vertrokken richting hun plek om de kinderen die langsfietsten te beoordelen op hun rijgedrag. Na afloop bleken de postbezetters tevreden, al viel wel op dat niet alle kinderen de goede weg van de route kenden. Gelukkig hoefde er niemand meteen te zakken voor het examen, maar van vier kinderen werd nog wel een voorhoofd gefronst. In overleg met de leerkracht zal daarover een beslissing vallen.