dinsdag 20 oktober 2020 | week 43
Home » Regio - Lansingerland » Kies voor veilig, kies voor eigen vervoer

Kies voor veilig, kies voor eigen vervoer

— Ingezonden mededeling —

We zijn niet gemaakt om alleen maar thuis te zitten. We willen er af en toe uit, maar hoe doe je dat zonder al te veel risico’s te lopen om besmet te raken? Door naast alle maatregelen zoals mondkapjes en anderhalve meter afstand, ook te kiezen voor ‘eigen vervoer’.

Het is u vast al opgevallen. Het is gewoonweg rustiger op straat. Veel mensen werken thuis, evenementen gaan niet door, bijeenkomsten zijn er niet of nauwelijks. En als er al iets wordt georganiseerd is dat in kleine groepjes. We verplaatsen ons gewoonweg minder.

De gevolgen van het coronavirus sijpelen tot in de verste uithoeken van onze maatschappij door. Theaters en de horeca hebben het moeilijk en de autoverkoop daalt. Veel mensen zien het gewoonweg niet zitten om nu nog een auto te kopen. Als we dan toch niet op vakantie kunnen, als we dan toch niet naar het theater gaan, als we dan toch niet naar de voetbal mogen of zelfs maar naar familie… bovendien is fietsen gezonder.

Dat neemt niet weg dat we af en toe behoefte hebben aan een auto. Al was het maar om toch een dag op kantoor door te brengen. Of een ritje naar de kust te maken. Helemaal zonder auto is voor veel mensen niet te doen. Bovendien willen we het openbaar vervoer vermijden. In dit geval is autohuur een mooie oplossing. Op alle mogelijke plekken in Nederland kun je een auto reserveren die op het gewenste moment voor je klaarstaat.

Met je eigen huurauto geen last van drukke openbare plekken

Wie een dagje naar de grote stad moet, en de trein niet ziet zitten, regelt een huurauto. Goedkoop een auto huren in Amsterdam? Fluitje van een cent. Wie in die contreien een dag of meerdere dagen een auto nodig heeft, heeft een ruime keuze uit aanbieders. Je zoekt de auto die past bij de gelegenheid en je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt zonder al te veel last te hebben van drukke openbare plekken met veel mensen en de mondkapjesplicht.

Want ook al is het rustiger op straat, die drukke plekken blijven bestaan. Met name in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht blijft het een komen en gaan van forensen, winkelend publiek en natuurlijk het grote aantal inwoners dat zich er door de stad begeeft.

We willen niet alleen online, maar ook fysiek winkelen De berichtgeving over online aankopen doen ten spijt, veel mensen bezoeken nog altijd de fysieke winkels. Het klopt dat een groot aantal mensen hun boodschappen door de supermarkt laat bezorgen, dat een nieuwe televisie of een nieuwe tas online wordt aangeschaft, maar af en toe even naar buiten en door de winkelstraat slenteren, blijft voor veel mensen een ontspannen en welkome bezigheid. Alleen maar binnen zijn, ligt niet in onze aard. We willen regelmatig de deur uit. Wie de maatregelen in acht neemt en vooral kiest voor ‘eigen vervoer’, ofwel de fiets, een (huur)auto of de benenwagen doet het zo gek nog niet.