woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Algemeen » Keuze uit 2000 tassen in Bergschenhoek
Claire Tunzi en Sanne Smallegange (rechts).

Keuze uit 2000 tassen in Bergschenhoek

Keuze uit 2000 tassen in Bergschenhoek

Bergschenhoek – Twee jonge, ondernemende studenten zijn een online winkel gestart waar een keuze is uit meer dan 2000 modellen tassen. Het idee van Sanne Smallegange en Claire Tunzi lijkt zich te gaan ontwikkelen tot een succesvol bedrijf.

Beide dames studeren nog aan de Hogeschool Rotterdam, richting Ondernemen en Retail management. In het derde jaar hadden ze de keuze om stage te lopen bij een bedrijf of met een gedegen ondernemingsplan een eigen bedrijf te starten. Veel studenten willen het laatste doen maar slechts een deel krijgt toestemming van de school.

Grootmoeder

Ondernemen is immers iets dat niet voor iedereen is weggelegd zoals vaak blijkt. Nu zat het zelfstandig ondernemen bij Sanne er al vroeg in. Al vanaf haar tiende maakt ze zelf tassen. Net overigens als haar grootmoeder en moeder. Het lag dan ook voor de hand dat ze dit graag als onderneming wilde doen. Dat legde ze voor aan haar klasgenoot Claire. Ook haar passie ligt bij ondernemen en mode. Echter haar specialiteit is vooral de marketingkant. En zoals zo vaak bij succesvolle ondernemingen vullen de twee specialismes elkaar aan en versterken elkaar. Omdat Sanne het altijd heeft over “Baggies” besloten zij om het bedrijf de fonetische afleiding “Baggoes” te geven. Wie een tas door het bedrijf wil laten maken kan terecht op de website www.baggoes.nl.
Een professionele website vooral ontworpen door Claire. Op de site wordt eerst een model van de tas gekozen. Vervolgens de kleur van het leer, afwerking en print. Tot slot is er de keuze uit verschillende fournituren en tenslotte het hengsel.

Keuzes

De vele keuzes zorgen ervoor dat er meer dan 2000 verschillende mogelijkheden zijn. De kans dat men een exact gelijke tas tegenkomt is dan ook heel klein. Natuurlijk als echte ondernemers willen ze de klant optimaal bedienen. Als deze toch net iets anders wil dan is die mogelijkheid natuurlijk altijd aanwezig. Als de bestelling eenmaal geplaatst is dan gaat Sanne aan het werk. Binnen twee weken is de tas gereed en kan aan de klant worden gezonden. En niet alleen de tas. Ook krijgt de klant een filmpje waarin het hele productieproces staat. Overigens kan de tas ook cadeau worden gedaan via een giftcard. Iets dat de afgelopen weken veelvuldig is gebeurd. Om alle orders vlot af te werken wordt soms dan ook hulp ingeroepen. Wel met strenge kwaliteitsnormen. Want elke tevreden klant is gratis reclame. De beide onderneemsters zien de toekomst rooskleurig in. Natuurlijk merken zij ook dat het vrije ondernemerschap soms wat problemen heeft zoals belastingen. Maar daarmee krijgen ze hulp van hun medestudenten. Het succes van Baggoes zorgt er niet voor dat ze overwegen met school te stoppen. Ze willen het komende studiejaar hun diploma halen. En daarna zullen ze zoals ondernemers betaamt zich 24/7 gaan wijden aan hun bedrijf.