donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Kerstbomenactie voor de Stichting Taai
V.l.n.r.: Robin Spruijt en Arthur Peters van Stuur Chauffeurs Patricia Tang Rick Ruisch en Lenny Hooreman van Stichting Taai.

Kerstbomenactie voor de Stichting Taai

Kerstbomenactie voor de Stichting Taai

Berkel en Rodenrijs – Stuur Chauffeurs is een bedrijf dat zich richt op het inzetten van professionele privéchauffeurs, student- en directiechauffeurs die de klanten in hun eigen auto of met luxe bedrijfsauto’s vervoeren. Zij organiseren aan het einde van het jaar altijd een kerstbomenactie voor een goed doel. Dit jaar wordt de actie samen met de Stichting Taai opgezet.

Marianne Karsemeijer

Stichting Taai is in februari van dit jaar opgericht door onder andere Lenny Hooreman, Rick Ruisch en René Pronk, omdat één van hun kinderen taaislijmziekte heeft. De stichting heeft als doel door middel van financiële bijdragen wetenschappelijk onderzoek te stimuleren naar de ongeneeslijke ziekte Cystic Fibrosis (CF, Taaislijmziekte).

Er moet nog veel gedaan worden

De NCFS, opgericht in 1969, is de overkoepelende landelijke patiëntenorganisatie voor iedereen met taaislijmziekte en hun naasten. Zij behartigen de belangen voor de patiënten. Daarnaast is er een stichting ‘Skate for air’ die ieder jaar een alternatieve Elfstedentocht organiseert om geld op te halen voor onderzoek naar CF. Mede hierdoor is al veel baanbrekend onderzoek gedaan, maar dit is niet voldoende.
“Wij wilden ook zelf iets doen”, zegt Rick Ruisch. “We hadden het gevoel dat er bij de NCFS te weinig beweging was. CF patiënten hebben haast, hun levensverwachting is niet zo hoog. Daarom moet het zoeken naar een medicijn met tempo gedaan worden. Dit betekent dat er veel geld nodig is. Wij hebben ons als stichting ten doel gesteld zoveel mogelijk geld te genereren voor het ontwikkelen van een medicijn”.
De stichting heeft ook een Medische Advies Raad. Samen met hen wordt er bepaald waar de gelden naar toe gaan en welke projecten er gesteund worden. Het is mooi om te zien dat sinds Stichting Taai actief is er steeds meer mensen meedoen. Patricia Tang is één van de ambassadeurs van de stichting. Zij is betrokken bij de actie ‘Stuur een kerstboom’, zoals de actie heet.

Online bestellen en betalen

Arthur Peters en Robin Spruijt van Stuur Chauffeurs zijn recent naar Berkel en Rodenrijs verhuisd. De kerstbomenactie wordt dit jaar voor het eerst echt groots opgezet, dat komt mede door het enthousiasme van de mensen van stichting Taai.
Via www.stuureenkerstboom.nl kan er een bestelling gedaan worden. Er zijn twee formaten bomen en bovendien kunnen er Taai-kerstballen en een standaard bij besteld worden. Er kan direct online afgerekend en een bezorgafspraak gemaakt worden. De bestelling zal dan thuis of op kantoor afgeleverd worden en de boom zal ook opgezet worden door de chauffeurs van Stuur. Zij doen dit geheel belangenloos. De bomen worden vanaf 1 december bezorgd. De Stichting Taai – geheel gerund door vrijwilligers – en Stuur Chauffeurs hopen op een succesvolle actie met een mooi resultaat!