woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Sport » Karter Joep Breedveld rijdt topwedstrijd

Karter Joep Breedveld rijdt topwedstrijd

Karter Joep Breedveld rijdt topwedstrijd

Berkel en Rodenrijs – Na de WinterCup heeft karter Joep Breedveld de focus gelegd op het Nederlands Kampioenschap Chrono 4Takt, met als doel zijn derde plek in het eindklassement van vorig jaar te verbeteren. Hoe is het hem tot nu toe vergaan in deze competitie?

In maart reed hij de eerste wedstrijd in Lelystad. Door chaotische weersomstandigheden lukte het niet om het podium te halen en werd hij vijfde in het dagklassement. In april was de baan van Circuitpark Berghem de plek waar het moest gebeuren. De voorbereiding was goed en Joep reed in de kwalificatie de snelste tijd en mocht starten van Pole Position in de eerste heat. Die eerste heat won hij en dus startte hij de tweede heat ook vanaf P1. Helaas werd hij van achteren aangereden, waardoor het luchtfilter van zijn motor viel. Daardoor moest Joep de derde en laatste heat vanaf de laatste positie moest starten. Joep herpakte zich en liet zien wat hij kon: hij racete van de 22e naar de 6e plek in 10 minuten. Een baanrecord, maar geen podiumplek.
In het eerste weekend van juni kon Joep revanche nemen op de TT Junior Track in Assen: het derde event van het NK Chrono 4Takt. De eerste heat startte Joep vanaf P2 en won de wedstrijd met vijf seconden voorsprong. Ook in de tweede heat was Joep de sterkste en pakte de winst met zeven seconden voorsprong. De laatste heat reed hij de sterren van de hemel en ging met een voorsprong van bijna tien seconden over de finish. Hij pakte hiermee drie keer P1 in twee verschillende klassen: in zijn eigen en in de vrije klasse plus een baanrecord. Een geweldig succesvol weekend voor De Joepster waarin hij een dubbel podium pakte en twee vette bekers mee naar huis mocht nemen.
De volgende wedstrijd staat in juli gepland op Raceway Venray. Joep wordt in zijn kartavontuur gesteund door de drie lokale ondernemers Quinto, GSM Berkel, Pasto en Van Atten, een aantal regionale sponsors en natuurlijk zijn oma! Geïnteresseerden die ook sponsor willen worden van Joep, email naar joep.breedveld@hotmail.com.

Check Also

Raymond Kraaijbeek TOGB (za) start met een volwaardige groep

Berkel en Rodenrijs - Na twee seizoenen prestatief voetbal op de zaterdag neemt de succesvolle oefenmeester Raymond Kraaijbeek (voormalig Neptunus-Schiebroek) komend seizoen het roer over van Paul van Oosten. De zaterdagvoetballers van TOGB zullen komend seizoen bestaan uit 24 spelers die allemaal bij de Berkelse club zijn opgeleid.

Geef een reactie