vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Karim in top 5 Community Top 100 medialijst

Karim in top 5 Community Top 100 medialijst

Karim in top 5 Community Top 100 medialijst

Bleiswijk – Karim Amghar heeft een plek gekregen in de top 5 van de Community Top 100 medialijst. Deze lijst richt zich op inclusiviteit en wil mensen uit verschillende hoeken van de samenleving zichtbaar maken voor het bedrijfsleven, de cultuursector, media en de creatieve industrie.

Trees Borkus-Henskens

De Bleiswijker is vooral bekend van zijn boek ‘Van Radicaal naar Amicaal’ en als NTR presentator van het Ramadan Journaal. Tevens van het programma Karim pakt zijn kans, een tv programma over kansongelijkheid in het onderwijs.
“Ik zoek een verbindende, positieve manier om mensen dichter bij elkaar te brengen. In een combinatie van sociaal maatschappelijke en onderwijs gerelateerde programma’s.”

Nieuwe serie

Begin 2021, zo is net bekend geworden, zal via de lokale tv Open Rotterdam een nieuwe documentaireserie worden uitgezonden waarvoor de opnamen inmiddels van start zijn gegaan.
Karim: “De documentaire zal uit vier afleveringen van elk 25 minuten bestaan waarin we per aflevering de uitdagingen en de kracht van het MBO in beeld brengen. Een onderwijsvorm waar we trots op mogen zijn met jaarlijks 500.000 studenten. In vergelijking: het HBO en UO tellen er jaarlijks 150.000. Het MBO is een onmisbare vorm van onderwijs waarin heel veel gebeurt en waar veel kansen liggen. Die kansen en vormen brengen wij in beeld op diverse scholen in Rotterdam en omgeving. Maar ook corona en de stagemogelijkheden in deze tijd worden belicht.”