zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Nieuws » Karim Amghar presenteert een wand vol verhalen
Karim Amghar presenteert een programma rond het Offerfeest waarin mensen iets opofferen om anderen te helpen. Religieoverschrijdend en dus voor iedereen.

Karim Amghar presenteert een wand vol verhalen

Het Offerfeest 2020

Karim Amghar presenteert een wand vol verhalen

Bleiswijk – Voor moslims wereldwijd is het Offerfeest een belangrijke feestdag. Net als vorig jaar valt deze feestdag midden in de zomervakantie. Vorige jaren vierden veel moslims het feest bij familie in het buitenland, maar door de coronamaatregelen zal het nu anders beleefd worden dan eerdere jaren. Voor velen in eigen land en ook zoveel mogelijk in eigen huis. In het programma Het Offerfeest 2020, dat vrijdagavond op tv wordt gepresenteerd door Bleiswijker Karim Amghar, onderzoekt de presentator hoe en voor wie mensen zich dit jaar gaan opofferen.

Trees Borkus-Henskens

Het Offerfeest is net als het Suikerfeest een feestdag en er zal veel gedoneerd en geofferd worden. Zeker nu problemen als armoede, eenzaamheid en gezondheid door de coronacrisis nog actueler en urgenter zijn geworden. Karim spreekt verschillende moslims over hoe zij dit jaar invulling geven aan het Offerfeest. Op de traditionele manier of nemen ze andere beslissingen? Wordt het Offerfeest dit jaar introverter doordat er minder mogelijkheden zijn om het gezellig en betekenisvol te maken? Centraal in de uitzending staat het offeren en opofferen. Wat offert iemand, voor wie en waarom?

Offerwand

“Een verbindend programma dat elke religie overstijgt; het is voor iedereen inspirerend,” is de insteek van zowel de presentator als het programma. “Ik ben heel blij met NTR directeur Willemijn Francissen die eveneens ervaart dat Nederland behoefte heeft aan positiviteit en verbinding; we zijn er voor elkaar, zeker in de tijd waarin we momenteel leven. Daar sluit dit programma heel goed bij aan.” Het is voor Karim de eerste keer dat hij een programma vanuit de studio presenteert. Hij presenteerde bij de NTR eerder het programma ‘Karim pakt zijn kans’ en ‘Het ramadangevoel’ waarvoor hij door het land trok om verhalen op te nemen.
In 2018 ontving Karim (31) – naast programmamaker tevens schrijver en docent – de compassieprijs voor het tegengaan van polarisatie en discriminatie in de Nederlandse samenleving.

De uitzending is vrijdag 31 juli om 19.45 uur bij de NTR op NPO 2.