donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Commentaar » Kanjers

Kanjers

Afgelopen Pinksterweekend was het weer tijd voor de Roparun. Wat een fantastisch evenement is dat toch. Ook uit Lansingerland deden teams mee. Al maanden geleden begonnen met acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel en dan in het Pinksterweekend knallen. Het zijn niet altijd alleen de deelnemers die door hun inzet een bijdrage leveren aan dit geweldige evenement. Ook het thuisfront helpt vaak een handje mee.
Het hele jaar door wordt er overigens gelopen en gefietst voor een goed doel. We lezen er regelmatig over in De Heraut. Soms geraakt door persoonlijke ervaringen met een ziekte of een aandoening van een geliefde of vriend nemen mensen het besluit om al hun vrije tijd te gaan steken in de voorbereiding van een tocht voor een goed doel. Ze steken anderen aan die het stokje eveneens oppakken. Het lijkt een olievlek die zich almaar uitbreidt.
We mogen respect hebben voor deze mensen. Ze verdienen onze steun. Loop ze daarom niet voorbij als ze op een braderie bloemen of een ander product aanbieden of misschien een activiteit voor het goede doel organiseren. Door iets te kopen of een financiële bijdrage te leveren zijn ze ook geholpen. Met eigen ogen heb ik kunnen zien hoe bijvoorbeeld Hospice Lansingerland geholpen was met een flinke bijdrage van de Stichting Roparun. Een bijdrage die door de gemeenschap en vooral de deelnemers aan de Roparun bij elkaar gesprokkeld is.
Wat zouden we als maatschappij zijn zonder al deze mooie evenementen waar we ook nog heel veel plezier aan beleven.

Annette Docter