zaterdag 8 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Kamp groep 8b CBS de Acker, 1,5 keer leuker…
Deze leerlingen van groep 8 beleefden toch nog een geweldig kamp ter afsluiting van hun basisschooltijd!

Kamp groep 8b CBS de Acker, 1,5 keer leuker…

Kamp groep 8b CBS de Acker, 1,5 keer leuker…

Bergschenhoek – Weet u het nog? Op kamp gaan in groep 8 als afsluiting van de basisschooltijd. Een herinnering die veel mensen nog helder voor de geest staat. Juist die herinnering zou groep 8b van de Ackers, net als veel andere scholen, niet gaan krijgen. Het coronavirus gooide roet in het eten. Maar een aantal ouders sloeg de handen ineen.

De scholen en zo ook de Acker mochten geen kamp organiseren voor de leerlingen van groep 8, een teleurstelling voor alle leerlingen die uitkeken naar het einde van het jaar, waar het kamp en de musical voor een leuke afsluiting moesten zorgen. Gelukkig waren ze voor de coronasluiting al bezig geweest met de musical en kon deze met aanpassing wel doorgaan. Maar een kamp, dat zat er niet in.
Dat zorgde ervoor dat een groep ouders de handen ineen sloeg, want als de school het niet mag organiseren, dan kunnen wij dat toch gaan doen. En zo werd een leuk idee al snel een concreet plan. Na wat inventarisatie naar de mogelijkheden, met inachtneming van de coronaregels, kon er een vol en leuk programma worden opgesteld. In samenwerking met Outdoor Valley die er alles aan heeft gedaan om binnen het budget een uitgebreid en actief programma aan te bieden. Aangevuld met zelf georganiseerde activiteiten waren alle facetten voor een leuk kamp aanwezig. Zodoende konden ze het plan neerleggen bij de andere ouders die direct enthousiast reageerden. Zo werd het groep 8 kamp toch een feit.

Sponsoring

De organisatie merkte dat er veel sympathie voor het initiatief bestond. Jumbo Veltrop Bergschenhoek sponsorde alle boodschappen voor het kamp, Bakkerij Ammerlaan het brood bij de lunch en marktkraam Berkel van Peter van Vliet de gezonde snack.
Uiteindelijk brak de dag aan dat de kinderen op kamp gingen. Het kamp sloot toevallig aan op het eindfeest wat ook door een enthousiaste groep ouders is georganiseerd. Dus na een avond hossen en feesten in zomerse sferen ging de hele groep zaterdagochtend 4 juli op de fiets richting Special Orchids in Bergschenhoek waar ze vanwege het slechte weer gebruik mochten maken van de loods. Daar aangekomen hebben ze eerst leuke spellen gedaan om vervolgens na een heerlijke lunch, die op locatie werd bezorgd door behulpzame ouders, richting Outdoor Wintervalley om daar te gaan tuben, eerst een paar spectaculaire afdalingen van de extreme baan om vervolgens nog een paar afdalingen van de snelle funbaan te doen.
Na deze activiteit vertrok de groep richting Outdoor Valley om daar de tenten in te richten voor de nacht. Na wat drinken en bijkomen van het tuben, is er gesurvivald in het survivalbos. Hierna keerden de kinderen vies maar voldaan terug naar de tenten om zich op te frissen voor het avondprogramma. Na een welverdiende patatmaaltijd konden ze binnen chillen of een spelletje Weerwolven spelen. Uiteraard werd in de loop van de avond het kampvuur aangestoken waar ze lekker met elkaar konden loungen en marshmallows roosteren.
Zoals bij ieder geslaagd kamp was er ook een nachtelijke activiteit. na de spanning wat opgebouwd te hebben trokken ze de bossen in om daar de nodige ongewenste verrassingen tegen te komen. Met een wat verhoogde hartslag keerden de kinderen terug naar het kampterrein om daar weer wat tot rust te komen om vervolgens zich op te maken voor de nacht waarin nog flink werd gespookt.
Na een kort nachtje mochten ze aanschuiven voor een lekker ontbijt, waar iedereen toch een stuk minder opgewekt was dan de nacht ervoor. Daarna was het tijd om de boel op te ruimen en weer naar huis te gaan.
Aan al het mooie komt een eind, zo ook aan dit zeer geslaagde kamp. Maar bovenal een mooie herinnering aan de afsluiting van de bassischooltijd. En daar was het de organisatie uiteindelijk allemaal om te doen.