donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Juul Rozema blijft het haken en breien trouw

Juul Rozema blijft het haken en breien trouw

Juul Rozema blijft het haken en breien trouw

Berkel en Rodenrijs – Na ruim 33 jaar mede leiding te hebben gegeven aan de Berkelse handwerkclub nam Juul Rozema vorige week afscheid. Haar afscheid betekent echter niet dat de leden en leiding van de club haar niet meer zien, want Juul is van begeleidster nu actief als deelnemer aan het handwerken.

Trees Borkus-Henskens

Onder de vlag van het Rode Kruis was in Hergerborch al jaren een handwerkclub actief onder de naam Welfare. “Dat had ik een keer gezien en toen er behoefte was aan iemand in de leiding heb ik me gemeld,” kijkt Juul terug op haar lange loopbaan als creatief vrijwilligster.
Voor ze echter mocht beginnen moest Juul eerst een cursus volgen om vervolgens beslagen ten ijs te komen als een goed begeleider. “Het zijn al die jaren en nu nog steeds gezellige clubdagen waar tussen de vijftien en twintig dames bijeen komen om te handwerken. Breien, haken, borduren; alles is mogelijk. Al een paar jaar niet meer onder auspiciën van het Rode Kruis, maar gewoon als handwerkclub. We hebben enige tijd in Welkom aan de Ds. van Koetsveldstraat gezeten, maar kunnen nu weer de zaal van Hergerborch gebruiken waar we meer ruimte hebben.”

Ontspannen

Nu vond de Berkelse de tijd gekomen te stoppen in de leiding van de club. Maar wekelijks is ze toch present; nu als handwerkster. Momenteel met het haken van een babydoek. “Van een grote bol wol die steeds een andere kleur heeft. Leuk om iets van te maken, want je weet vooraf nooit wanneer de volgende kleur zich aankondigt.”
Veel handwerken worden bewaard tot de jaarlijkse handwerktentoonstelling en daar verkocht aan belangstellenden. Van het geld wordt vervolgens nieuw materiaal gekocht waar weer gezellig mee gehandwerkt kan worden.