zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Joep keert huiswaarts met racediploma op zak
Joep samen met instructeur Dick Wandosa.

Joep keert huiswaarts met racediploma op zak

Joep keert huiswaarts met racediploma op zak

Berkel en Rodenrijs – De jeugdige karter Joep Breedveld maakte tot voor kort plannen om in de maand september zijn race-licentie voor de autosport te gaan halen. Onverwacht kreeg hij echter vorige week de gelegenheid dit al eerder te gaan doen. Met goed resultaat.

Op het circuit van het in Duitsland gelegen Racepark Meppen nam Joep donderdag 23 en vrijdag 24 juli al deel aan de race-cursus van DF-Trackdays, Race Driver School Holland en de KNAF. Met z’n 13 jaar is het natuurlijk logisch dat hij voor het eerst in een auto reed, maar met een top instructeur en goede begeleiding op en naast de baan heeft hij het praktijkexamen met goed gevolg afgelegd. Ook is hij met een 90% score geslaagd voor zijn theorie-examen.
Met als resultaat dat de jonge Berkelaar nu al zijn KNAF EU-racelicentie voor de autosport heeft behaald. Hiermee mag hij meerijden tijdens de trackdays op elk Europees circuit, zoals Zandvoort, Assen, Zolder en Spa. Zodra hij 14/15 jaar is kan hij daar ook gaan deelnemen aan autoraces. Joep kan niet wachten tot hij zijn eerste rondjes op Zandvoort kan gaan rijden!