donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Jeugdige Hoeksenaren op de pedalen
Om de beurt vertrok een leerling op de fiets om een rit door de omgeving te maken.

Jeugdige Hoeksenaren op de pedalen

Jeugdige Hoeksenaren op de pedalen

Bergschenhoek – Het praktijkgedeelte van het jaarlijks verkeersexamen voor leerlingen uit groep 7 van de basisscholen in Lansingerland werd eerder dit jaar uit de agenda geschrapt in verband met de uitbraak van corona. In Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk werd besloten het een jaar uit te stellen en volgend jaar zowel groep 7 als 8 het fietsexamen af te laten leggen.

Trees Borkus-Henskens

In Bergschenhoek echter klommen de leerlingen dinsdag en woensdag op de fiets om het praktijkgedeelte af te leggen. In totaal waren 217 kinderen aangemeld, maar voor het zover was werden op school eerst alle fietsen gecontroleerd.
De leerlingen die dinsdagochtend van start gingen werden verrast op een dik pak mist, maar die trok gelukkig snel weer op en maakte plaats voor een voorzichtig zonnetje. “Ze hebben meteen aan den lijve ondervonden dat licht op je fiets dus geen overbodige luxe is,’ aldus organisator van het geheel Chris Schouten. De start was weer zoals gewoonlijk bij sporthal De Ackers, waarna een rit door het dorp werd gemaakt. Met onderweg tal van posten die werden ingenomen door ouders die het fietsgedrag van de kinderen – herkenbaar aan een fel gekleurd veiligheidshesje – bekeken en noteerden.

Geslaagd

Dinsdag reden om de beurt de leerlingen van basisscholen Willibrord, De Akker en Regenboog. Woensdag volgden Groenhoek, Pius X en Boterdorp. De Vuurvogel besloot het examen naar volgend jaar te verschuiven. Beide dagen verliepen veilig en voorspoedig, al zaten er wel twee punten in de route die een ‘attentie’ voor de verkeersdeskundige in het gemeentehuis opleverden. Gelukkig kon aan het einde van de dagen bekend worden gemaakt dat alle deelnemers waren geslaagd. Ze ontvingen hun diploma op school.