vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Jeugdfestival Duckstad eindigt met ridders te paard

Jeugdfestival Duckstad eindigt met ridders te paard

Jeugdfestival Duckstad eindigt met ridders te paard

Berkel en Rodenrijs – Ruim vierhonderd kinderen genoten vorige week – de laatste week van de zomervakantie – van het jaarlijkse Jeugdfestival op het grote braakliggende terrein achter de ‘witte buurt’ in Berkel en Rodenrijs. Als thema was dit jaar gekozen voor ‘Duckstad’ en dat was te zien. Heel wat familie van Dagobert passeerde de revue tijdens de 56ste editie van het feest.

Trees Borkus-Henskens

Het Jeugdfestival ging op de warme dinsdag van start met tal van water- en zwemspelletjes; een topdag! Er waren verder gedurende het drie dagen durende festijn tal van creatieve onderdelen, maar ook veel spelletjes en een speurtocht in het programma opgenomen. Zoals onder andere spijkerbroek hangen. De absolute nummer 1 werd Roos die maar liefst 6 minuut 41.83 bleef hangen en daarmee iedereen ruim versloeg.

Gratis

Ook na al die jaren nog steeds een gratis toegankelijk kinderfeest mede dankzij sponsoren, veel vrijwilligers en de jaarlijkse collecte. De leden van de plaatselijke visclub gingen woensdagochtend in alle vroegte met ruim twintig vissers op pad om in het water aan de Brahmstraat hun hengel uit te gooien; eveneens als onderdeel van het Jeugdfestival. Elize bleek die ochtend de beste visser met de vangst van een vis die 55 cm lang was. Nieuw was de barbecueavond voor alle vrijwilligers op de woensdagavond.

Volop actie

Donderdagmiddag werden kinderen en vrijwilligers verrast op een spectaculaire en middagvullende theatershow die eveneens in het teken van Dagobert Duck stond. De kinderen werden nauw bij de show betrokken en mochten de artiesten terzijde staan met hand en spandiensten, maar ook met leuke spelletjes en touwtrekken. Het werd steeds spectaculairder en het hoogtepunt vormde ongetwijfeld de komst van enkele cowboys te paard die bij de spelletjes werden geassisteerd door Roos en Yente (die eerder een spelletje wonnen).
Na de show, die een luid applaus verdiende, gingen de kinderen naar huis om zich voor te bereiden op de avond en de traditionele optocht door het dorp als afsluiting van het Jeugdfestival.
Vanaf half zeven verzamelden de deelnemers zich op sportpark Het Hoge Land om daar vervolgens om zeven uur van start te gaan, vooraf gegaan door een geluidswagen die gevolgd werd door allerlei leuk verklede kinderen en volwassenen. Voor donker was de stoet weer terug bij de start en lag menig kind al op één oor; dromend van de leuke laatste vakantieweek.