maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Sport » Jeu-de-boulers TOGB terug op de baan
Door een aantal maatregelen te nemen kunnen ook de jeu-de-boulers van TOGB weer de baan op.

Jeu-de-boulers TOGB terug op de baan

Jeu-de-boulers TOGB terug op de baan

Berkel en Rodenrijs – Jeu-de-boulesvereniging TOGB heeft van de gemeente Lansingerland toestemming gekregen om weer de baan op te gaan. Zaterdag 23 mei stonden veel leden te popelen om te beginnen.

Uiteraard heeft ook de jeu-de-boulesvereniging te maken met aangepaste maatregelen. Door niet alle banen te gebruiken kan de 1,50 meter afstand worden gewaarborgd. Er wordt op zes van de elf banen gespeeld, met maximaal vier spelers op een baan. Daarnaast werd op het grasveld een baan gecreëerd. Zo was er plaats voor 28 boulers.
“Aanvankelijk bestond er twijfel of de leden van de JdB-vereniging überhaupt wel wilden beginnen. Immers, een groot deel van de leden is ouder dan zestig jaar”, vertelt voorzitter Harry Docter. “We hebben daarom alle leden via een mailtje afzonderlijk gevraagd of zij weer zouden willen jeu-de-boulen. Binnen 24 uur hadden we van de meeste leden een reactie. Sommige JdB-leden zagen het nog niet zitten, een wat groter deel (45 leden) wel.”
Ook was geïnventariseerd op welke dagen men zou willen komen spelen. “Op de dinsdag waren dat er 27, op de donderdag 32 en op de zaterdag 24. Dat is dus redelijk vol of meer dan vol”, aldus Docter. “Maar omdat niet iedereen die op donderdag wil komen dat ook elke week doet, wordt er wat ruimte geschapen. Elke week opnieuw wordt gekeken wie er mee kan doen. Veel werk voor de commissie, maar het is het allemaal waard, gezien de vele positieve reacties.”
Ook de Boa’s kwamen een kijken nemen om te zien of de vereniging zich aan de regels hield. Zij complimenteerden de vereniging over de wijze waarop de spelers met de regels omgingen.
Harry Docter tot slot: “We hebben ook vijf nieuwe leden kunnen verwelkomen. Wie jeu-de-boules ook een leuke sport vindt, is van harte welkom een keer langs te komen.”
De banen van JdB TOGB zijn te vinden bij clubgebouw Den Opper op sportpark Het Hoge Land.