maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Nieuws » Jeroen van der Ploeg is de ‘Meest Creatieve Ondernemer in Coronatijd’
Jan Houweling overhandigt de award aan winnaar Jeroen van der Ploeg van J&K Catering.

Jeroen van der Ploeg is de ‘Meest Creatieve Ondernemer in Coronatijd’

Jeroen van der Ploeg is de ‘Meest Creatieve Ondernemer in Coronatijd’

Lansingerland – Het is voor ondernemers een zware tijd. Voor Ondernemend Lansingerland is dat temeer een reden om ondernemers in het zonnetje te zetten. De verkiezing tot de ‘Meest Creatieve Ondernemer in Coronatijd’ is daar een voorbeeld van. Jeroen van der Ploeg van J&K Catering werd verkozen tot de winnaar. Donderdag kreeg hij de bijbehorende award uitgereikt uit handen van voorzitter Jan Houweling.

Annette Docter

De verkiezing werd eind vorig jaar uitgeschreven en resulteerde in drie genomineerden: Jeroen van der Ploeg van J&K Catering, Yoek en Kim Kouwenhoven van Familierestaurant de Bergsche Plas en Rober Willemsen van Muller & Co. Leden en niet-leden van Ondernemend Lansingerland mochten een stem uitbrengen. Dat kon via het stemformulier op Chainels en Google. Na telling van de ongeveer 1000 uitgebrachte stemmen bleek dat Jeroen van der Ploeg en zijn team als ‘Meest Creatieve Ondernemer in Coronatijd’ was verkozen. Hij werd op de voet gevolgd door restaurant Bergsche Plas (2e) en Muller & Co. (3e).
Donderdag 4 februari werd Jeroen verrast met een bezoekje van voorzitter Jan Houweling van Ondernemend Lansingerland. De overhandiging vond buiten voor het gezellige Pick Up Point op de parkeerplaats van J&K Catering plaats. Meest gehoorde reactie van de collega-ondernemers die op J&K gestemd hadden was ‘Topper’. Een compliment, waarmee Jeroen en zijn team verguld zijn.
Een dag later bezocht voorzitter Jan Houweling de tweede prijswinnaar, Familierestaurant de Bergsche Plas. Yoek en Kim hebben als uitgangspunt ‘Niet kijken naar wat er niet kan, maar kijk naar wat nog wel mogeliljk is’. Zij waren blij met de waardering die zij kregen en gaven aan dat zij alles aan hun team te danken hebben.
Ook Rober Willemsen van Muller & Co. kreeg een bezoekje van de voorzitter. Hij sprak zijn dank uit aan de collega-ondernemers die op Muller & Co. hebben gestemd. “Als je altijd liefde geeft, komt het vanzelf een keer bij je terug”, was zijn reactie waarbij hij tevens aangaf enorm trots te zijn op ‘zijn’ mensen.

Lockdown

J&K Catering was vooral bekend om – de naam zegt het al – catering van feesten, partijen, (zakelijke) bijeenkomsten en ga zo maar door. De lockdown medio maart was een klap in het gezicht van Jeroen. “Even weet je niet wat je hoort. Ik ben eerst een maand bij het schildersbedrijf van mijn broer aan de slag gegaan. Maar al snel draaide ik de knop om en ontstonden er ideeën om op een andere manier bezig te zijn. We begonnen met de verkoop van etenswaar op locatie: J&K On Tour. Vooraf maakten wij vaste locaties in Lansingerland bekend waar inwoners vooraf bestelde maaltijden konden afhalen. Het bleek een succes te zijn. Daarna volgde in de aanloop naar de kerstdagen J&K Star Dining. Thuis met behulp van een videofilmpje heerlijke gerechten op de bakplaat afmaken. Een formule die ook aansloeg en misschien met Pasen een vervolg krijgt.”
In januari bedacht Jeroen een andere formule: J&K Pick Up Point op de parkeerplaats voor zijn bedrijf aan de Lorentzstraat 89 in Bleiswijk.
“Hiervoor hebben we een gezellig Pick Up Point opgebouwd waar dagverse maaltijden bereid worden. Van maandag tot en met vrijdag kunnen gerechten vooraf worden gereserveerd en tussen 17.00 en 19.00 uur worden opgehaald. De menukaart is te vinden op onze Facebookpagina.”
Op de kaart staan gerechten als erwten- of pompoensoep, een stamppot of een eenpansgerecht. Daarnaast een vegetarisch gerecht, een kindermenu en een dessert.
“Het dagmenu doet het erg goed”, vertelt Jeroen. “Het leuke van dit gebeuren is dat het contact met inwoners en klanten blijft bestaan. Je ontmoet anderen en je blijft aan de slag. Ook mijn medewerkers heb ik gedurende de lockdown allemaal aan het werk kunnen houden. En dat doet mij erg goed!”, aldus de winnaar van de verkiezing tot ‘Meest Creatieve Ondernemer in Coronatijd’ die niet alleen een award en een boeket bloemen ontving, maar ook de toezeging de eerstvolgende bijeenkomst van Ondernemend Lansingerland te mogen cateren.