donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Jeroen Steijn sluit aan bij de feestmaand actie van Stichting Toys ’n Wrap
“Vorig jaar werden ruim 8000 cadeautjes ingezameld en even zoveel kinderen blij gemaakt” weet Jeroen.

Jeroen Steijn sluit aan bij de feestmaand actie van Stichting Toys ’n Wrap

Jeroen Steijn sluit aan bij de feestmaand actie van Stichting Toys ’n Wrap

Bergschenhoek – Voor de zesde achtereenvolgend keer wordt ook dit jaar weer de actie Toys ’n Wrap georganiseerd. In Rotterdam en omgeving leeft één op de vijf kinderen in armoede. De Stichting Toys ’n Wrap zet zich ervoor in te zorgen dat deze kinderen (van 0 tot 12 jaar) tijdens de feestmaand december een cadeautje krijgen. Hiervoor organiseert de stichting in de maand november een actie met als doel zoveel mogelijk zo goed als nieuw speelgoed in te zamelen en in te pakken (te wrappen).

Trees Borkus-Henskens

“Dit jaar besloten ook wij als team deel te nemen,” aldus Jeroen Steijn, eigenaar van reisbureau VakantieXperts Estee in Bergschenhoek. ‘Helaas verloopt de actie dit jaar iets anders dan in voorgaande jaren. Toen werden alle spullen verzameld in een grote hal, waarna de teams die inzamelden al het speelgoed uitzochten (voor welke leeftijd het geschikt was) en inpakten. Een hele happening, maar dat kan in deze tijd helaas niet. Daarom vragen we nu iedereen die mee wil doen aan de actie het speelgoed in doorzichtig papier in te pakken en in te leveren. Dat kan hier bij onze zaak aan de Dorpsstraat 52/54 in Bergschenhoek, maar ook bij een van de basisscholen van Spectrum in alledrie de kernen van Lansingerland.”

Centrum Jeugd & Gezin

De oproep van Jeroen is: “Heb je zo goed als nieuw speelgoed in huis en niet wordt gebruikt? Pak het in (in doorzichtig folie, zodat zichtbaar is voor welke leeftijd het speelgoed geschikt is) en lever het voor 18 november bij ons in. Stichting Toys ’n Wrap zorgt ervoor dat het ingezamelde speelgoed terecht komt bij Centrum voor Jeugd & Gezin (CJG). Zij zorgen voor de verspreiding onder gezinnen in en om Rotterdam.”
Voor het speelgoed geldt: bedoeld voor kinderen van 0-12 jaar dat er nog zo goed uitziet dat je het aan je lievelingsneefje of -nichtje zou geven en uit hygiënisch oogpunt alleen nieuwe knuffels.
“Vorig jaar werden ruim 8000 cadeautjes ingezameld en even zoveel kinderen blij gemaakt. En volgend jaar – zo is het plan – gaan we een Toys ’n Wrap Lansingerland organiseren.”
Kijk voor meer informatie op www.toysnwrap.nl.