zondag 12 juli 2020 | week 28
Home » Sport » Jan Everse start voetbalschool bij BVCB
 Jan Everse. Foto: Rob Veldkamp.

Jan Everse start voetbalschool bij BVCB

Jan Everse start voetbalschool bij BVCB

Bergschenhoek – Zondag 6 oktober wordt op het complex van BVCB gestart met een voetbalschool die de naam van Jan Everse zal dragen. Die dag vindt er een inloopochtend plaats, aanvang 10.00 uur, waarbij iedere speler of speelster welkom is, ook van buiten BVCB, in de leeftijd van O9 t/m O15.

De trainingen duren een uur en een kwartier. Er wordt gedurende het voetbaljaar drie keer een cursus van tien trainingen gegeven, in totaal dus dertig trainingen. Als je een keer verhinderd bent, kun je de training altijd op een latere datum inhalen. Daar worden extra dagen voor gebruikt.
Tijdens de cursus worden de functionele technieken op verschillende manieren geoefend. Dit moet volgens Everse leiden tot een enorme verbetering van de vaardigheden van de deelnemers.
De filosofie achter deze cursus is gebaseerd op de voetbalvisie bij Barcelona: voetbal is een teamsport waarbij samenspel de basis is. Hoe beter je de basistechnieken beheerst, des te beter wordt het samenspel, maar vooral het plezier”, aldus de bevlogen voetbalman.
De prijs voor een cursus van 10 trainingen bedraagt € 150,00 ofwel € 15,00 per training. BVCB-leden krijgen 10% korting. Het inschrijfgeld dient voor de start van iedere cursus betaald te zijn.
Wie zich direct voor twee cursussen inschrijft, krijgt een mooie tenue cadeau. Bij directe inschrijving voor drie cursussen ontvangt men naast een tenue ook nog eens een fraai trainingspak. Een gedeelte van de opbrengst van de voetbalschool komt ten goede aan de jeugdopleiding van BVCB. Inschrijven is gratis tijdens de loopochtend.
Jongens en meisjes die de gratis inloopochtend willen bijwonen, kunnen zich per e-mail aanmelden: j.everse@kpnmail.nl. Vermeld naam, leeftijd, de club en het team waarin je speelt. Dit geldt voor ieder kind, ook voor niet-leden van BVCB. Na aanmelding krijg je verdere informatie. In de week daarna kun je je inschrijven voor de cursus. De trainingen zijn van 10.00 tot 11.15 uur en van 11.15 tot 12.30 uur, afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Het schema van de trainingen volgt later, maar is in principe iedere zondag. Uitgezonderd de vakantie.