maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » It giet oan! Maar dan in Berkel en Rodenrijs
IJspret voor iedereen!

It giet oan! Maar dan in Berkel en Rodenrijs

It giet oan! Maar dan in Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Het feestje van het weerzien, na elkaar vijf weken voornamelijk middels een beeldscherm te hebben gezien, werd met ingang van maandag 8 februari nog feestelijker aangezien het sneeuwde en er sprake was van ijsvorming. Amanda de Vries, leerkracht groep 7 op de Prinses Máximaschool vertelt.

“Als leerkracht denk je de dagen vóór de heropening na hoe je het groepsvormingsproces kunt gaan begeleiden zodra de kinderen weer bij elkaar in één lokaal zijn, maar deze keer bracht de natuur de ideeën: sneeuw- en ijspret!”, aldus Amanda. “Sneeuw in combinatie met kinderen en een juf die ervan houden, is een mix die veel plezier en energie geef. Maandag en dinsdag waren we iedere pauze niet weg te slaan van dit prachtige natuurfenomeen en beleefden we er veel lol aan. Later ontstond het idee met elkaar te gaan schaatsen.”

Enthousiasme

De juf zag het echter niet zo zitten, om op de sloten en gracht in de buurt van de school te gaan schaatsen. “We gaven echter niet op en dachten verder totdat een leerling met het bevroren onder water gelopen stuk land vlakbij zijn huis kwam. Dit idee móest uitgewerkt worden! De leerling bood me aan een foto te maken. Na contact te hebben gezocht met de directeur van onze school en met de ouders van de leerling die met het idee kwam, heb ik het plan met alle ouders gecommuniceerd – je wilt tenslotte graag hun toestemming voordat je kunt gaan. Behalve de zo gewenste toestemming ‘sneeuwde’ het berichten van enthousiaste ouders. Binnen een paar uur kon ik de knoop al doorhakken: It giet oan!”
En zo gingen ze donderdag 11 februari op pad. Een colonne kinderen, leerkrachten, stagiaire en ouders; allen in warme kleding en met rugzakken met reserve kleding, schaatsen voor wie wil -glijden mag ook -, handdoeken, pleisters, maar bovenal heel erg veel zin! En niet te vergeten ‘koek en zopie’! Dank aan alle ouders die thermoskannen vol warme drankjes en/of koek hebben geregeld.”

Groepsvormingsproces? Geslaagd!

“Mede dankzij dát wat de natuur ons geeft, is het groepsvormingsproces geslaagd! Zo’n moment moet je mijns inziens hoe dan ook pakken, ook al kom je als school net uit een lockdown. We kijken terug op een hele leuke, gezellige, smakelijke en energieke ochtend met een hele leuke groep mensen op een mooi, enigszins schuil gelegen, stukje bevroren land op loopafstand van onze school. Een jeugdherinnering rijker of een herinnering aan je jeugd; hoe dan ook, memorabel!”, besluit juf Amanda.