maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Inzet van Actie Comité Rehoboth is het meer dan waard
 Snuffelen tussen de spullen blijft leuk!

Inzet van Actie Comité Rehoboth is het meer dan waard

Met een opbrengst van € 43.485,-

Inzet van Actie Comité Rehoboth is het meer dan waard

Berkel en Rodenrijs – Met alle spullen die via het Actie Comité Rehoboth (ACR) het hele jaar worden verzameld en voor een prikkie weer aan liefhebbers, zoekers en bewust levende bezoekers worden verkocht blijken ze ook na bijna vijftig jaar nog steeds een vaste plek in Berkel en Rodenrijs en wijde omgeving te hebben.

Trees Borkus-Henskens

Dat blijkt niet alleen tijdens de jaarlijkse grote rommelmarkt op de derde zaterdag in september, maar tevens uit de grote wekelijkse aanloop op de donderdagavond en de zaterdagochtend. Het resultaat van veel helpende handen leverde het mooie bedrag van € 43.485,- op waar weer goede dingen mee gedaan kunnen worden. Onder andere het organiseren van een feestmiddag voor senioren. Maar ook bij het onderhoud van het gebouw helpen ze graag een handje mee.

Snuffelen en bieden

Zowel vrijdag als zaterdag was het tijdens de ACR rommelmarkt weer een gezellige drukte op de hoek van de Wilhelminastraat en de Ds. Van Koetsveldstraat. Met voor het pand een uitgebreide collectie aan meubelen en een heel gebouw vol tweedehands artikelen die lagen te wachten op kopers. Vrijdagavond stonden de eerste klanten al vroeg voor de deur en wisten de echte verzamelaars hun slag al te slaan. Op het toneel werden alle artikelen gepresenteerd die waarschijnlijk iets meer zouden kunnen opbrengen en als kavel in de veiling van de hand gingen. Er werd gesnuffeld, gedoken in bakken vol kerstballen en tafels vol knuffels, kinderen maar ook de volwassenen werden enthousiast bij het zien van zoveel speelgoed, schilderijen, glaswerk, keukenattributen, boeken, platen, cd’s en nog veel meer. Het werden weer twee ‘rommelige’ dagen met blije gezichten: van bezoekers die iets vonden waar ze blij van werden, maar ook van de vele vrijwilligers die twee dagen (en meer in de voorbereiding en de afbouw) druk in de weer waren om er weer iets goeds van te maken.
In verband met het inrichten van de kelder vindt er op donderdag 26 september geen verkoop plaats. Er worden wel spullen opgehaald en er kunnen spullen gebracht worden. Vanaf zaterdag 28 september is de kelder van 10.00 tot 15.00 uur weer geopend voor de verkoop; er kunnen dan ook kleine spullen gebracht worden.