dinsdag 2 juni 2020 | week 23
Home » Nieuws » Intocht Sinterklaas aan de Rotte een geweldig spektakel
Zwaaiend publiek langs de Rotte met op de achtergrond de vletjes van de scouting. Foto: John Hofman.

Intocht Sinterklaas aan de Rotte een geweldig spektakel

Intocht Sinterklaas aan de Rotte een geweldig spektakel

Bleiswijk – Ieder jaar heeft de Sint tijd om de drie dorpskernen van Lansingerland afzonderlijk te bezoeken, maar in Bleiswijk zorgt hij altijd weer voor een bijzonder spektakel. Nu moet gezegd worden dat daar de ingrediënten ook voor aanwezig zijn: hij komt per boot over het water van de Rotte wat op zich al een fantastisch schouwspel is. De wachtende en zwaaiende kinderen aan de wal maken het plaatje compleet.

John Hofman

Burgemeester Pieter van de Stadt verwelkomde de Sint. Foto: John Hofman.

Vanaf de boot ziet de Sint al de lange rijen wachtende kinderen en ouders die hem van verre toezwaaien en aan de wal gekomen neemt hij alle tijd om de vele kinderen de hand te schudden, terwijl de Pieten rijkelijk snoepgoed uitdelen. Ook nu moest burgemeester Pieter van de Stadt weer veel geduld hebben voordat hij de Sint kon verwelkomen.
We moeten echter even iets recht zetten: Sint kwam, wat wel de bedoeling was, niet met de grote boot, want helaas kreeg de schipper de motor niet aan de praat, dus schoot Scouting Bleiswijk te hulp en bracht Sint en zijn Pieten met kleine motorvletjes naar de aanlegsteiger bij restaurant Meerenbos. Daar werd met het publiek al een soort ‘warming-up’ gehouden: sinterklaasliedjes werden gespeeld en meegezongen en er werd volop gedanst. Langs de vaarroute stonden al mensen naar Sint te zwaaien. Eenmaal aan wal zal Sint het handjes schudden nog dagen daarna hebben gevoeld, want ieder kind wilde dat wel en dan niet te vergeten de selfies die gemaakt werden met Sint of Piet. Sint nam er alle tijd voor.
Het feest kon al niet meer stuk en daar speelden Sint en zijn Pieten goed op in. Kinderen hielden automatisch al een zakje op, zodat Piet dit kon vullen.
Ruim zestig (!) Pieten in prachtige kostuums sprongen en dansten er lustig op los. We zagen alleen maar blije gezichten en je waande je op een gegeven moment in je eigen kinderjaren. Op de vraag van de speaker aan Sint hoe hij het voor elkaar had gekregen dat de Pieten zo perfect Nederlands spraken, antwoordde hij dat ze in korte tijd de inburgeringscursus met succes hadden afgerond.
Na het welkom aan de Rotte vertrok de stoet richting dorpscentrum waar opnieuw een laaiend enthousiast publiek op de been was om Sint te verwelkomen op het Kranenburgplein.
Eén ding weten de kinderen in Bleiswijk zeker: “Sinterklaas is er, want we hebben hem zelf gezien, dus mogen we onze schoen zetten en het verlanglijstje voor 5 december aan vader en/of moeder geven. Kunnen die tegen Sint zeggen waar hij in Bleiswijk de cadeautjes kan kopen.

Geef een reactie