dinsdag 2 juni 2020 | week 23
Home » Algemeen » Inloopbijeenkomst Ontwikkelplan Rottemeren goed bezocht
Ruim honderd mensen toonden belangstelling voor de plannen van het schap.

Inloopbijeenkomst Ontwikkelplan Rottemeren goed bezocht

Inloopbijeenkomst Ontwikkelplan Rottemeren goed bezocht

Lansingerland – Ruim 100 mensen kwamen maandagavond 11 november naar de inloopavond over het Ontwikkelplan de Rottemeren om zich te laten informeren en mee te denken over de plannen voor het recreatieschap Rottemeren.

Er is het recreatieschap en de participerende gemeenten in het schap veel aan gelegen om de bewoners te informeren over de noodzaak van het ontwikkelplan gezien de enorme woningbouwopgave rond het gebied. Het zal veel drukker worden en daarom is het belangrijk dat er nu al wordt nagedacht over de inrichting van het gebied de Rottemeren en de omgeving.
De bezoekers konden zich over de verschillende thema’s van het ontwikkelplan laten informeren. De zaal was ingedeeld naar de verschillende thema’s uit het ontwikkelplan: ‘verkeer en varen’, ‘water, natuur en recreatie’, ‘maatschappelijke programmering’, ‘landschap en cultuurhistorie’ en ‘ontwikkelplan algemeen’. Opvallend was dat alle thema’s evenredig veel aandacht kregen van de bezoekers. Overal was het druk en werd er geanimeerd gesproken met elkaar en met de medewerkers van het recreatieschap, die de vragen beantwoordden en bezoekers ook aanspoorden hun ideeën op te schrijven op de kaarten en op flipovers.
Het recreatieschap zal de komende tijd alle reacties bekijken en toetsen aan het kader Rottemeren, dat in het voorjaar van 2019 door de raden van de gemeenten Lansingerland, Rotterdam en Zuidplas is vastgesteld. Daarna maakt het recreatieschap een afweging bij de diverse initiatieven, wensen en belangen wat kan worden opgenomen in het Ontwikkelplan.
De notitie Ruimte voor een groenblauwe toekomst is te downloaden van recreatieschaprottemeren.nl/organisatie.

Geef een reactie