woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Politiek » Inloopavond over Station Rodenrijs
Berkel en Rodenrijs - Metrostation Rodenrijs functioneert al ruim 10 jaar als onderdeel van de succesvolle E-lijn tussen Rotterdam en Den Haag. Door het toegenomen gebruik en de inmiddels verouderde openbare ruimte is het nu tijd geworden om de stationsomgeving op te knappen en te laten voldoen aan de eisen van deze tijd. Het afgelopen half jaar is hiervoor een Voorlopig Ontwerp gemaakt.

Inloopavond over Station Rodenrijs

Inloopavond over Station Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs – Metrostation Rodenrijs functioneert al ruim 10 jaar als onderdeel van de succesvolle E-lijn tussen Rotterdam en Den Haag. Door het toegenomen gebruik en de inmiddels verouderde openbare ruimte is het nu tijd geworden om de stationsomgeving op te knappen en te laten voldoen aan de eisen van deze tijd. Het afgelopen half jaar is hiervoor een Voorlopig Ontwerp gemaakt.

Op woensdag 25 september organiseert de gemeente Lansingerland een inloopavond over Station Rodenrijs. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom in de Pius X-kerk, Anjerdreef 48, om het Voorlopig Ontwerp te bekijken, vragen te stellen of suggesties te doen.

De plannen

Het Voorlopig Ontwerp gaat uit van het realiseren van extra stallingsplaatsen voor fietsen, waaronder een bewaakte fietsenstalling met openbaar toilet, een nieuw busstation met wachtvoorzieningen en herinrichting van het stationsplein.
De gemeente verwacht met deze ingrepen dat het stationsgebied de huidige reizigersstroom goed aan kan en voorbereid is op toekomstige ontwikkelingen rond het station zoals de nieuwe woonwijk Wilderszijde.
De autoparkeerplaatsen blijven gehandhaafd maar worden niet in aantal uitgebreid.

Check Also

CDA wil snel bouw appartementen voor senioren in Bleiswijk

Bleiswijk – Charles van Harn heeft namens het CDA het college van b. en w. nogmaals gewezen op de grote behoefte aan appartementen voor senioren. Uit het onderzoek dat in 2019 uitgevoerd is naar de woonbehoefte in Bleiswijk kwamen twee potentiele woonbouwlocaties in beeld, namelijk de percelen Lijsterlaan-Merenweg en Langevaart- Korenmolenweg. Wat houdt het college tegen om aan de slag te gaan?

Geef een reactie