dinsdag 4 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Informatie in Bibliotheek Oostland over nieuwe donorwet
Regio - Sinds 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister te staan. Je kunt zelf aangeven of je wel of geen donor wilt worden. Dit doe je door je keuze vast te leggen in het nieuwe Donorregister via www.donorregister.nl.

Informatie in Bibliotheek Oostland over nieuwe donorwet

Informatie in Bibliotheek Oostland over nieuwe donorwet

Regio – Sinds 1 juli is de nieuwe donorwet ingegaan. Iedereen van 18 jaar en ouder die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt dan in het Donorregister te staan. Je kunt zelf aangeven of je wel of geen donor wilt worden. Dit doe je door je keuze vast te leggen in het nieuwe Donorregister via www.donorregister.nl.

Als je geen keuze maakt dan krijgen inwoners in Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland in oktober een brief van de overheid als herinnering. Maak je dan nog steeds geen keuze dan komt er achter je naam “geen bezwaar tegen orgaandonatie” te staan. Het is dus belangrijk dat je hierover nadenkt en bewust een keuze maakt en er over praat met je familie en vrienden. Je kunt je keuze altijd weer aanpassen.
Wil je meer weten over de donorwet en het Donorregister? En heb je vragen of extra uitleg nodig hoe je je keuze invult in het Donorregister? Je bent welkom bij de Bibliotheek Oostland. In iedere vestiging liggen folders met informatie klaar. In het najaar volgen mogelijk spreekuren en/of informatieavonden. Hierover lees je dan meer in de lokale pers. Om je te verdiepen in het onderwerp kun je ook informatie op onze website vinden en online oefenen om je keuze in het donorregister te registreren. Kijk op: www.bibliotheekoostland.nl/home/donorregistratie.