maandag 28 september 2020 | week 40
Home » Algemeen » Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland
 Nina Gijs en Pricilla bij de poster van het eerste indoor-festival van aanstaande zondag.

Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland

Pubers in de Spotlight

Indoorfestival DAKERAF voor jongeren Lansingerland

Lansingerland – Met ‘Pubers in de Spotlight’ richt de gemeente Lansingerland zich op een positieve manier op jongeren in Lansingerland. Om hier voor jongvolwassenen een nog prettigere plek te maken om te wonen, leven en zich te ontwikkelen, waarbij wordt geluisterd naar en samengewerkt met de jongeren zelf.

Trees Borkus-Henskens

De gezamenlijke partners starten samen met hen initiatieven op zoals onder andere het realiseren van een jongerenfestival. Voor het organiseren van dit festival, dat gehouden wordt op zondag 13 oktober, zijn enkele enthousiaste jongeren bij elkaar gekomen (onder de naam Time2Shine) die samen de invulling hiervan bedenken, wat ervoor nodig is en hoe de uitvoering eruit gaat zien. Bij de voorbesprekingen zitten ook enkele experts aan tafel die hulp kunnen bieden bij de organisatie of uitvoering.

DAKERAF

Zij zijn nu heel druk bezig met de organisatie van een indoor-festival DAKERAF op 13 oktober
De jongeren die zich hier voor inzetten zijn Gijs Hoogendoorn (15), Nina van der Sluis (17), Caitlin aan de Wiel (19) en Megan Pronk (14) samen met docente van Jay’s Place Priscilla Motman. “We willen graag twee evenementen per jaar organiseren samen met het jongerenwerk en met Jay’s Place; een indoor- en een outdoorevenement. Zondag 13 oktober is de eerste met een programma van 14.00 tot 17.00 uur voor jongeren tussen de 8 en 12 jaar en ’s avonds van 19.00 tot 22.00 uur voor jongeren van 13 tot 18 jaar. Daarbij hebben we tal van leuke workshops in het programma opgenomen naast goede muziek. Allemaal in de Cultuurfabriek (achter sporthal de Ackers) aan de Groeneweg 49 in Bergschenhoek en toegankelijk voor de jeugd uit heel Lansingerland.”

Achter de schermen

Gijs zit op het Rotterdamse Marnix Gymnasium en vindt het leuk mee te doen in de organisatie. “Je doet leuke contacten op en bovendien staat het goed op je cv. Achter de schermen zie je wat er gebeurt en wat er allemaal voor komt kijken voor je zo’n feest goed kunt neerzetten. De workshops hebben we zelf bedacht en ook voor de verspreiding van zowel de flyers als de posters zorgden we zelf. We gaan naar alle scholen en hopen dat daar publiciteit aan het indoor festival gegeven gaat worden. Want hoe meer jeugd er komt des te leuker het wordt.” Nina volgt de opleiding aan de Van Wentink Event Academie van het Zadkin in Rotterdam en heeft inmiddels al enkele evenementen georganiseerd. “Het begon als een stage, maar ik vond het hier zo leuk dat ik ben blijven helpen. Daardoor heb ik ook geleerd om te gaan met tegenslagen en ervaren dat communicatie niet meevalt. En daar moet je toch goed in trainen wil je een evenement laten slagen.”

Gratis kaarten

Omdat het indoorfestival voor de eerste keer wordt georganiseerd zijn de kosten slechts € 3,50 per persoon. Kom je echter donderdag 10 oktober naar Jay’s Place dan zijn daar gratis kaarten te krijgen in ruil voor een flyer. Dat kan ook via Instagram info.dakeraf-lansingerland en jongerenwerk. Het programma is veelbelovend. ’s Middags een dj workshop, schrijfworkshop, dansworkshop, modeshop/make over, drums en een photobooth. ’s Avonds silent disco met dj, escape game, karaoke, fotobooth, food and drinks (geen alcohol).