dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Commentaar » In de ban van

In de ban van

Je hoort niemand meer over het klimaat of de beperking van de snelheid naar 100 km per uur. Ons land is in de ban van het coronavirus. Er ontvouwt zich een scenario dat z’n weerga niet kent. De bezorgheid neemt toe, waar gaat dit heen. Slaat het virus ook toe in je familie, krijg je ook te maken met naasten die zeer ernstig ziek worden of zelfs overlijden. Of gaat het je deur voorbij. En dan de economische gevolgen voor de kleine en de grotere ondernemer. Met pijn in je buik wakker worden omdat je bedrijf(je) in één keer stilvalt.
Dinsdagochtend keek ik tijdens het schrijven van dit stukje naar buiten en zag een blauwe lucht, de zon schijnt. Alles ziet er net zo uit als gisteren, als vorig voorjaar en toch…
In deze tijden van ernstige zorgen mogen we ons gelukkig prijzen met de digitale mogelijkheden die er zijn. Gelukkig beschikken ook al veel ouderen over een Ipad en kunnen ze een gesprekje voeren via Facetime of Skype. Uiteraard bestaat ook de telefoon nog, dus een praatje blijft altijd mogelijk. En wat te denken van het sturen van een kaartje. Veraf en toch dichtbij, om elkaar heen blijven staan.
We zien mooie initiatieven ontstaan van het bezorgen van maaltijden naar ouderen of het doen van boodschappen voor de kwetsbare buurvrouw. Gebeuren er bij u of jou ook mooie en bijzondere dingen die het vermelden waard zijn? Maak een foto, schrijf een tekstje en mail uw verhaal naar de redactie. Zo houden we onze omgeving – ook via De Heraut – levend, ook al wordt het steeds stiller op straat.

Annette Docter