dinsdag 19 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » I.K.O. Adventszangdienst

I.K.O. Adventszangdienst

I.K.O. Adventszangdienst

Bleiswijk – De adventsperiode is een tijd van bezinning en inkeer op de komst van Jezus Christus. De werkgroep I.K.O. Bleiswijk organiseert ook dit jaar een Adventszangdienst: op 13 december, aanvang 19.00 uur, in de O.L.V. Visitatiekerk, Hoefweg 55. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

De werkgroep I.K.O. Bleiswijk organiseert al vele jaren een Adventsdienst, ook nu in deze tijd waarin coronamaatregelen gelden. De viering van dit jaar wordt als volgt toegelicht: “In deze periode van donkerte mogen wij met onze gebrokenheid op weg gaan naar het licht. Als volk van God zijn wij allen onderweg en solidair met de zoektocht van de ganse mensheid. Om uit de chaos te komen van ons leven, zoals oorlog, geweld, de omgang met het coronavirus moeten wij op zoek en ons bewust worden over de wijze waarop wij samenleven en samen zijn. Jezus Christus de Heer, die op aarde kwam, heeft ons geleerd te leven als broeders en zusters. Het is een weg die zicht geeft op een realiteit van vrede, vreugde en hoop biedt op eenheid. Laten wij als Christen-kerkgemeenschappen in Bleiswijk van de gelegenheid gebruik maken om ons voor te bereiden op het kerstfeest, de geboorte van de Heer, de Bron van alle vreugde. Laat ons samen zoeken naar de reden van verdienste, en het recht waarop wij mensenkinderen, als kinderen van God steeds weer zijn genade, liefde, geloof en hoop mogen ontvangen.”

Zang

Een organist en drie cantors zullen de liederen ten gehore brengen. De aanwezigen kunnen alleen in stilte meezingen, niet met hun stem. Na afloop van de viering kan er helaas geen koffie geschonken en gedronken worden. De organisatoren hopen op ieders begrip voor deze coronamaatregelingen.

Bijwonen of volgen van de viering

Wie de dienst wil bijwonen, dient zich met opgave van naam en telefoonnummer bij het kerkkantoor aan te melden. Dit kan door een mail te sturen naar SecretariaatBleiswijk@ParochieChristusKoning.nl of te bellen, tel. 010-5212519.
Bij de ingang van de kerk worden de bezoekers gecheckt, zoals de coronamaatregelingen vanuit de overheid dit verlangen. De viering is ook visueel te volgen via de kerk-Televisie. Dit verloopt via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1112-OLV-Visitatie-Bleiswijk/events of kijk via kerkdienstgemist.nl.