maandag 1 juni 2020 | week 23
Home » fbpost » Huurdersvereniging ontvangt haar leden in de brandweerkazerne

Huurdersvereniging ontvangt haar leden in de brandweerkazerne

ALV en brandweerpresentatie gaan hand in hand

Huurdersvereniging ontvangt haar leden in de brandweerkazerne

Berkel en Rodenrijs – De Algemene Ledenvergadering van Huurdersvereniging Lansingerland vindt dit jaar – op maandag 15 april – op een wel heel bijzondere locatie plaats: in de brandweerkazerne aan de Berkelse Poort op de grens van Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek.

Trees Borkus-Henskens

“Het is al enkele jaren de gewoonte dat we tijdens de Algemene Vergadering ook een spreker uitnodigen. Ditmaal vroegen we aan de vrijwilliger brandweer om iets te komen vertellen over brandveiligheid in en om de woning. Spontaan nodigde kazernecoördinator van de kazerne aan de Berkelse Poort Theo Blijlevens ons uit de vergadering in de grote kantine van de kazerne te houden,” glundert Bianca van Buren, die zich als bestuurslid van de vereniging met name richt op wijkgericht werken.

Van en voor de burgers

“Deze locatie is van en voor de burgers en omdat de huurdersvereniging voor al haar leden is en bovendien niet commercieel actief is ontvangen we ze hier graag met hun leden,” aldus Theo die inmiddels al druk in de weer is met de voorbereidingen van de avond. “De kazernedeur staat die avond om 19.00 uur open, waarna we om 19.30 uur beginnen. Na een welkom en het voorstellen van de nieuwe directeur van 3B Wonen Hanneke Vliet Vlieland krijgt Monique Blenk de microfoon. Zij werkt bij de brandweer als coördinator veilig leven en verzorgt de presentatie. Aansluitend volgt een (blus)demonstratie en kan er een kijkje genomen worden bij de brandweerwagens van het Lansingerlandse korps.”
Na de pauze met een hapje en een drankje volgt het programma van het bestuur van de huurdersvereniging met de ontwikkelingen van het achterliggende jaar.

Verwachting

De huurdersvereniging en de brandweer hopen dat veel leden gebruik maken van de mogelijkheid een goede presentatie te krijgen van zowel de brandweer als het bestuur. Bianca: “We mogen gelukkig bij elke Algemene Ledenvergadering een groot aantal leden welkom heten, dus daar rekenen we nu zeker op. We weten nu al dat ze na deze avond allemaal met een veiliger gevoel en meer kennis over brandveiligheid huiswaarts zullen keren. Voor ons wordt het ook een bijzondere avond, want niet eerder gingen we met de ALV ‘op locatie’. Best spannend dus, maar ook heel erg leuk! We kijken er naar uit.”

Geef een reactie