maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » Hulp bieden bij het starten met vrijwilligerswerk
Lansingerland - Vrijwillige coaches begeleiden mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen, maar die de stap (nog erg) groot vinden. Vrijwillige coaches werken vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt.

Hulp bieden bij het starten met vrijwilligerswerk

Vrijwillige coaches gezocht

Hulp bieden bij het starten met vrijwilligerswerk

Lansingerland – Vrijwillige coaches begeleiden mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen, maar die de stap (nog erg) groot vinden. Vrijwillige coaches werken vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt.

Vrijwillige coaches kijken samen met de ander naar passend vrijwilligerswerk. Hiervoor zijn één of twee kennismakingsgesprekken. Hierin wordt ook afgesproken waarbij de vrijwillige coach gaat helpen. Zo werk je als vrijwillige coach aan doelen. Als de vrijwilliger gaat starten blijft de coach betrokken. Dat kan zijn in de voorbereiding van gesprekken maar ook in het meegaan naar de organisatie. Ook als de vrijwilliger gestart is, blijft de coach contact houden en waar nodig ondersteunen. In de meeste gevallen trekken beiden zo’n drie maanden met elkaar op. Door de ondersteuning van een vrijwillige coach zien we dat mensen hun weg vinden naar een plek waar ze goed passen. De persoonlijke aandacht is belangrijk evenals het werken aan doelen waardoor de vrijwilliger de stap naar vrijwilligerswerk maakt. Het uitgangspunt is altijd om een duurzame match voor de vrijwilliger te vinden.

Training en tijdsinvestering

Vrijwillige coaches worden getraind en ondersteund door het VIP Lansingerland. De eerstvolgende training is in maart/april. Naast deze training komen de coaches tenminste vier keer per jaar bij elkaar voor overleg. Ook staan er twee trainingsmomenten voor vrijwillige coaches in de planning: één over motiverende gespreksvoering en één rond het thema diversiteit. Aanwezigheid bij deze bijeenkomsten wordt verwacht.
Het VIP vraagt de coaches om zes tot tien vrijwilligers per jaar te ondersteunen. De tijd hiervoor kan zelf ingedeeld worden, met uitzondering van overleggen en trainingen. De tijdsinvestering ligt gemiddeld rond de vier uur per maand. Deze vrijwilligersklus wordt door diverse coaches gedaan naast hun al bestaande vrijwilligerswerk.

Aanmelden

Vrijwillige coach, iets voor jou? Aanmelden kan via info@viplansingerland.nl of telefonisch/per app via 06 – 31 930 713 (ma, di, do). Na aanmelding plant het VIP een (online)kennismakingsgesprek in.
Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland is het centrale punt voor vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of telefonisch 010 – 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk vindt u op www.viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter.