dinsdag 2 juni 2020 | week 23
Home » fbpost

fbpost

Deze categorie wordt gebruikt door RedaFact om aan te sturen of het artikel richting Facebook moet worden geexporteerd!

Organist Arjan Breukhoven geeft live concert in Dorpskerk

Berkel en Rodenrijs - Het eerste concert in Lansingerland met publiek in deze coronatijd zal zaterdag 6 juni worden gegeven in de Dorpskerk aan de Kerksingel 1. Organist Arjan Breukhoven geeft met inachtneming van de aanwijzingen van het RIVM een tweetal orgelconcerten, aanvang 17.00 en 20.00 uur.

Lees meer

Lansingerland voor elkaar

Lansingerland – ‘Lansingerland voor elkaar’ is het loket waar inwoners van heel Lansingerland terecht kunnen met een vrijwillige hulpvraag of voor degenen die als vrijwilliger hulp willen bieden. Dat ene loket voor alle vrijwillige hulp was al langer een wens van de gemeente, maar het lijkt een noodzaak in crisistijd.

Lees meer

College staat tijdelijke vergroting van de terrassen voor de horeca toe

Lansingerland - Politieke partijen oefenden in de extra commissievergadering Algemeen Bestuur op maandag 18 mei jl. druk uit op wethouder Kathy Arends om de horeca tijdelijk meer terrasruimte te geven als ze daarvoor een verzoek indienen en dat binnen een paar dagen - zo mogelijk vóór 1 juni - èn ruimhartig te regelen. Het college gaf onder voorwaarden gehoor aan de oproep.

Lees meer

Europarlementslid SGP bezoekt kassengebied van Bleiswijk

Bleiswijk - De siertelers in Lansingerland en daarbuiten kregen een economische dreun door de coronacrisis. Reden voor Bert-Jan Ruissen, nieuw lid van het Europees Parlement voor de SGP, voor een werkbezoek aan Bleiswijkse kwekers. Hij is vorig jaar gekozen tot Europees Parlementslid en lid van de Europarlementscommissie voor Landbouw. Daar is hij een van de onderhandelaars voor het nieuwe Europees Landbouwbeleid 2021-2027.

Lees meer

Krachtig beleid houdt corona buiten Hospice Lansingerland

Bergschenhoek - Het is nog te vroeg om nu al figuurlijk een flesje open te trekken, feit is wel dat Hospice Lansingerland vooralsnog de coronapandemie goed is doorgekomen. Dankzij krachtig beleid van de leiding van de vrijwilligersorganisatie, manager Brigitte de Jong en coördinator Letty van Velsen, en het begrip van vrijwilligers, verpleegkundigen, gasten en familie, drong het virus niet door tot de 'wachtkamer' voor wie in de laatste fase van het leven zit.

Lees meer

Heel Lansingerland Helpt presenteert mobiele ontmoetingsruimte

Lansingerland - Heel Lansingerland Helpt is een burgerinitiatief dat ontstond als een Facebookgroep na de uitbraak van de coronacrisis. Om praktische hulpvragen en concreet aanbod van inwoners van Lansingerland samen te brengen en om elkaar te ondersteunen. Inmiddels zijn er meer dan 2700 leden in deze groep.

Lees meer