donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Advertorial » Houwaart Fysiotherapie en Manuele Therapie heet nieuwe collega welkom
Naast fysiotherapeut is Lennart de Munnik tevens gecertificeerd MSc hand-fysiotherapeut.

Houwaart Fysiotherapie en Manuele Therapie heet nieuwe collega welkom

Houwaart Fysiotherapie en Manuele Therapie heet nieuwe collega welkom

Met ingang van vorige maand is de praktijk van Houwaart uitgebreid met een nieuwe collega. Lennart de Munnik stelt zich graag voor. Naast fysiotherapeut is hij tevens gecertificeerd MSc hand-fysiotherapeut.

“Handtherapie is een groeiend specialisme binnen de fysiotherapie,” vertelt hij. “Specifiek gericht op mensen die bewegingsproblemen en/of disfunctioneren ervaren van de hand, de pols, en/of de elleboog. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van een letsel, operatie, aandoening, van overbelasting of een aangeboren afwijking.”

Opleiding

Lennart studeerde in 2009 af als fysiotherapeut aan de opleiding van de Hogeschool Rotterdam. Naast zijn werk als fysiotherapeut is hij nu tevens zelf werkzaam als docent aan de opleiding tot fysiotherapeut van Hogeschool Rotterdam. “In 2012 ben ik mij gaan specialiseren in de handtherapie aan de Opleiding tot Handtherapie. Vanaf dat moment kon ik ervaring op gaan doen in de patiëntenzorg van mensen met bewegingsproblemen aan hand, pols of elleboog. Vervolgens startte ik in 2014 met de internationale MSc in Hand Therapy aan de Derby University in Engeland waar ik in 2018 de titel behaalde. Een jaar later kwam daar mijn Nederlands Certificaat Handtherapeut (CHT-NL) bij.” Inmiddels heeft Lennart al enkele jaren zowel in de fysiopraktijk als in het ziekenhuis mogen werken met handpatiënten en samengewerkt met medisch specialisten en huisartsen.

Nieuwe uitdaging

Op maandag- en donderdagmiddag is Lennart de Munnik werkzaam in het Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs in de praktijk van Houwaart Fysiotherapie en Manuele Therapie en kan een afspraak worden gemaakt. “De praktijk was op zoek naar dit specialisme, zo hoorde ik in een gesprek met de fysiotherapeuten Dennis en Joeri, en ik was op zoek naar een nieuwe plek. Ik zie er een nieuwe uitdaging in om hier te mogen werken. In een relatief nieuwe specialisatie, want handfysiotherapie is pas na de Tweede Wereldoorlog vanuit Amerika verder ontwikkeld en de laatste 30 jaar opgekomen in Europa. Inmiddels is er steeds meer vraag naar. Voor mensen met artrose, reuma, overbelasting van een pees, vinger- en handbreuken, onderarmbreuk, elleboogpijn, carpaal tunnel syndroom en na uiteenlopende operaties aan hand of arm.”
Als een patiënt een afspraak heeft, wordt op basis van de hulpvraag, het onderzoek en de doelen van die persoon een plan gemaakt.
“Dat kan bestaan uit advies, oefentherapie om de beweeglijkheid, de kracht en de motoriek weer naar normaal niveau terug te brengen. Maar soms bestaat het ook uit het aanmeten van een spalk, het mobiliseren van de hand en onderarm en specifieke therapie om de pijn of gevoeligheid te verminderen. Ik ben inmiddels met veel werkplezier gestart op de locatie aan de Boerhaavestraat.”
Voor een afspraak kan gebeld worden (010 – 5113380) naar de praktijk, maar ook binnenlopen voor een afspraak is mogelijk.