zondag 20 september 2020 | week 38
Home » Algemeen » Hospice verrijkt met houten tuinhuisje
Het tuinhuisje wordt feestelijk onthuld.

Hospice verrijkt met houten tuinhuisje

Hospice verrijkt met houten tuinhuisje

Bergschenhoek – Dankzij donaties, bedrijven en enkele ‘rechterhanden’ van vrijwilligers is de tuin van Hospice Lansingerland in Bergschenhoek verrijkt met een fraai houten tuinhuisje. Vrijdagmiddag 19 juni werd het feestelijk onthuld door de vrijwilligers Leo Steentjes en Brenda van der Burg.

Trees Borkus-Henskens

Vicevoorzitter Frans Weterings keek voor de onthulling terug op de ontwikkeling van de Hospice. “Bijna tien jaar geleden werd Hospice Lansingerland geopend met een vijftal gastenkamers en een extra ruimte voor de familie. Door de sterk toenemende vraag kwamen er enkele jaren later twee gastenkamers bij, maar daardoor viel de familieruimte weg. De behoefte om samen te zijn met gasten en familie is er nog steeds en daarom bogen we ons over een mogelijkheid hen toch een mooie plek te bieden. Die vonden we in de tuin met een tuinhuisje waar het goed toeven is en dat gebruikt kan worden voor overleg over samenzijn met familie, maar ook met de arts of overleg met medewerkers en/of vrijwilligers.”

Rust

Eduard van Gijzen, voorzitter van de Vrienden van Hospice Lansingerland, toont zich erg verheugd met dit tuinhuis. “Een tastbaar doel dankzij de gelden die we al die jaren al van veel kanten mogen ontvangen. En gelukkig zijn er ook al die jaren al zo veel vrijwilligers die ons komen helpen. Want het tuinhuisje moest ook stevig worden opgebouwd en neergezet, zodat de gebruikers er nog heel lang plezier aan kunnen beleven. Het is overdag te gebruiken voor iedereen; om familieleden, vrijwilligers, personeel of bezoekers aan Café Over-Leven de gelegenheid te geven om zich terug te kunnen trekken, een rustig gesprek te kunnen voeren of op andere momenten dat rust nodig is en het staat schitterend in het groen.” Meteen maakte hij van de gelegenheid gebruik te vertellen wat de volgende wens van Hospice Lansingerland is waarbij een beroep gedaan wordt op de Vrienden. “Het terras moet hoognodig worden aangepakt, zodat het veilig blijft; om ook voor mensen met een bed of rollator te gebruiken als ze even naar buiten willen. Iedereen die een steentje bij wil dragen raden we aan eens op de site www.hospicelansingerland.nl te kijken. Daar is alle informatie over Hospice Lansingerland te vinden.”