woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Sport » Honkbal Orioles deelt opnieuw

Honkbal Orioles deelt opnieuw

Bergschenhoek – Afgelopen week was een drukke week voor de honkballers van Orioles. Donderdag moest de verregende thuiswedstrijd tegen het Oosterhoutse Twins worden ingehaald. De donderdag wedstrijd werd gespeeld in het Neptunus familiestadion in Rotterdam, omdat verlichting bij een avondwedstrijd noodzakelijk is. Twins won met 3-9.
Zaterdag was de uitwedstrijd in Alkmaar tegen Alcmaria Victrix. In deze wedstrijd draaide het niet bij Orioles: aanvallend was de ploeg machteloos met maar drie hits. Verdedigend liep het ook niet: de werpers gooiden alles bij elkaar megem keer 4-wijd en het veld maakte maar liefst vijf veldfouten. Eindstand 13-5. Op zondag moest worden gewonnen om nog enigszins zicht te houden op handhaving in de Overgangsklasse. Coach Aldric Dunlop toverde een starter uit de hoge hoed die dit jaar nog geen enkele “start” had gehad: Kevin van Veen begon het werpen. Dit pakte goed uit met maar liefst zeven keer 3-slag. Aan het begin van de wedstrijd wisten de gasten eenmaal te scoren in inning 2, waarop Orioles antwoordde met twee punten. Direct hierop scoorden de gasten ook twee maal voor een 2-3 voorsprong. Beide ploegen kwam hierna nog maar weinig op de honken en Orioles leek tegen een dure nederlaag aan te lopen, totdat Shurty Tremus in inning 8 een homerun sloeg om de stand gelijk te trekken. Direct hierop volgde een honkslag van Kevin van Veen, een 2 honkslag van Raynard Valmont en een honkslag van invaller Justin Wanga. Hiermee werd de score 5-3 voor Orioles dat in inning 9 niet meer in gevaar kwam. Met alle uitslagen staat Orioles op een gedeelde 4e plaats van de onderste 8 overgangsklasse. Plaats 4 is goed voor behoud, de overige plaatsen leiden tot degradatie naar de Topklasse.
Volgend weekend speelt Orioles de dubbele ontmoeting tegen Sparks uit Haarlem. Zaterdag op het eigen Orioles-park, aanvang 14.30 uur. Op zondag is de uitwedstrijd in Haarlem. Dubbele winst is noodzakelijk voor kans op lijfsbehoud.

Check Also

Raymond Kraaijbeek TOGB (za) start met een volwaardige groep

Berkel en Rodenrijs - Na twee seizoenen prestatief voetbal op de zaterdag neemt de succesvolle oefenmeester Raymond Kraaijbeek (voormalig Neptunus-Schiebroek) komend seizoen het roer over van Paul van Oosten. De zaterdagvoetballers van TOGB zullen komend seizoen bestaan uit 24 spelers die allemaal bij de Berkelse club zijn opgeleid.

Geef een reactie