zondag 12 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Honderden eendjes dobberden in de Berkelse Plas
 De Berkelse scoutinggroep maakte er mede een gezellige middag van langs de Berkelse Plas.

Honderden eendjes dobberden in de Berkelse Plas

Honderden eendjes dobberden in de Berkelse Plas

Berkel en Rodenrijs – Voor de tiende achtereenvolgende keer mochten zowel de kleine als de grote badeendjes van de Berkelse Lions het ‘ruime sop’ van de Berkelse Plas kiezen. Niet om rustig te dobberen, maar om deel te nemen aan de jaarlijkse badeendjesrace. Die stond ditmaal op zaterdag 5 oktober in de agenda.

Trees Borkus-Henskens

Al ver voor de race van start ging waren leden van de Berkelse Scouting Olave St. Clairgroep druk in de weer op het grasland langs de plas. Daar werden tal van activiteiten opgezet. Brood bakken, netklimmen, tunnelkruipen, er stond een groot springkussen en kinderen konden worden geschminkt. De scoutinggroep is druk bezig met een verhuizing naar een nieuwe locatie en mag de opbrengst van de badeendjesrace dit jaar besteden aan zonnepanelen voor de nieuwe behuizing. Dat was er mede de reden van dat zij met elkaar een deel van het programma verzorgden.
Om drie uur was het tijd voor de start van de eendjesrace. Door de stevige wind werd de race in een fiks tempo afgelegd. De eerste drie eendjes bereikten al snel de fuik waar ze in zwommen, waarna enkele Lions die in een boot op het water lagen de nummers van de snelste eendjes meteen konden noteren. De eerste drie waren de nummers 2359, 2522 en 3436. Er zal contact met deze prijswinnaars worden opgenomen. De eerste prijs is een cheque ter waarde van € 500, beschikbaar gesteld door VakantieXperts uit Bergschenhoek, de tweede respectievelijk derde prijs zijn een kleurentv en SoundBox, beschikbaar gesteld door Expert Berkel en Rodenrijs. Ook de overige prijswinnaars zullen door de organisatie worden gebeld.
Na de kleine eendjes was het de beurt aan de door Berkelse bedrijven gesponsorde bedrijfseenden. Hier eindigden de eenden van 4You Lingerie, Pannekoe en DoubleS/Kiekiek als de nummers 1, 2 en 3.
Lions Berkel en Rodenrijs wil nog hun speciale dank uitspreken aan de ‘poffertjesdames’ Marianne van der Burg en Ria Hogervorst, de EHBO en de jeugdbrandweer. Hun belangeloze medewerking heeft mede voor een geslaagde dag gezorgd.