dinsdag 20 oktober 2020 | week 43
Home » Algemeen » Hippe Scheurkalender met mooie teksten
Esther Witkamp is met recht trots op haar scheurkalender. Foto: Marianne Karsemeijer.

Hippe Scheurkalender met mooie teksten

Hippe Scheurkalender met mooie teksten

Bleiswijk – Esther Witkamp is freelance communicatieadviseur. Onlangs heeft ze haar grote wens kunnen realiseren. De hippe Scheurkalender 2021 is gedrukt, gesealed en klaar voor de verkoop. De kalender is online te bestellen maar ook via enkele winkels in Lansingerland.

Marianne Karsemeijer

“Ik heb altijd al een passie gehad voor mooie teksten”, zegt Esther. “In de loop der jaren heb ik veel mooie teksten verzameld, teksten die mij aan het lachen maakten of fijne nadenkertjes. Het was altijd mijn wens om een eigen scheurkalender te ontwikkelen. Ik kwam op internet een site tegen waar ook kleinere oplagen te bestellen zijn en toen heb ik de stap gewaagd en ben begonnen met vormgeven, met uiteindelijk dit resultaat”.

Kracht van lokaal

De scheurkalender heeft een frisse uitstraling. Voor elke werkdag en elk weekend is een tekst gereserveerd waardoor er in totaal 313 positieve teksten zijn ontstaan waar Esther een persoonlijke twist aan heeft gegeven. De kalender is mooi compact waardoor hij makkelijk door de brievenbus past. Leuk om cadeau te geven met Sint of Kerst, maar ook interessant voor bedrijven, als relatiegeschenk of in het kerstpakket.
Online te bestellen, maar Esther wilde graag dat de kalender ook lokaal bij winkels verkrijgbaar zou zijn. Ze heeft daarvoor een aantal winkels benaderd. De kalender ligt nu bij Primera Sandra in Bleiswijk, Jumbo Bergschenhoek en bij Van Atten in Berkel en Rodenrijs. Tevens bij het theewinkeltje Brifleuri in Zoetermeer aan de Dorpsstraat.
Esther vindt het belangrijk dat er zoveel mogelijk lokaal gekocht wordt om de ondernemers in de omgeving te ondersteunen. Ze is ook de initiatiefnemer van productenuitlansingerland.nl, ontstaan in de coronatijd toen veel tuinders begonnen met groenten- en bloemenstalletjes om hun producten toch aan de man te kunnen brengen. Particulieren die graag lokaal bij tuinders kopen kunnen via deze site zien bij welke tuinders ze terecht kunnen.
“Via de hippe scheurkalender komen mijn passies voor mooie vormgeving en treffende teksten letterlijk bij elkaar”, sluit Esther af. De kalender is ook te bestellen op www.tekstagram.nl.