woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Het Polderhuis als historisch monument behouden
 De koopovereenkomst is ondertekend. Foto: John Hofman.

Het Polderhuis als historisch monument behouden

Koopovereenkomst getekend

Het Polderhuis als historisch monument behouden

Bergschenhoek – Vrijdag 13 september ondertekenden wethouder Simon Fortuyn namens de gemeente Lansingerland en de nieuwe eigenaren van Het Polderhuis de koopovereenkomst van het Rijksmonument. Leon en Mieke Hoek die al jaren met veel plezier in de naast gelegen woning wonen, en Pieter Bree en Marc Bloemhart zullen na een verbouwing starten met een Bed & Breakfast plus kleinschalige lunchroom. Er komen zes kamers in de B&B, maar men wil dat er zoveel mogelijk historische details bewaard blijven.

John Hofman

“Men kon een bod doen op Het Polderhuis en de gelukkige ‘winnaars’ zitten nu hier rond de tafel”, aldus de wethouder. “Met het ondertekenen van de koopovereenkomst blijft een historisch monument behouden voor met name Bergschenhoek. Het pand blijft zo veel mogelijk in de oude stijl. Binnen zal er veel veranderen, want een Bed & Breakfast is heel wat anders dan een pand waarin sociale activiteiten zoals een muziekschool worden gehouden of waar zalen worden verhuurd, zoals tot voor kort het geval was.” Volgens de wethouder past een B&B heel goed in de kern van Bergschenhoek. Hij vindt het een succesvol concept: B&B plus een daghoreca (kleine lunchroom met voor Het Polderhuis een gezellig terras, red.) en ook nog vergaderruimtes.
Namens de gemeente overhandigde de wethouder een weerbestendig tegeltje met daarop de tekst: Rijksmonument Het Polderhuis. Pieter Bree reikte op zijn beurt de nieuwe brochure uit, waarin de geschiedenis van Het Polderhuis staat beschreven, de eigenaren zich voorstellen en uitgebreide informatie over de mogelijkheden die de omgeving de gasten biedt.

Rijksmonument Het Polderhuis is nu eigendom van (v.l.n.r.) Marc Bloemhart Pieter Bree Mieke en Leon Hoek. Foto: PR.

Verbouwing

De nieuwe eigenaren investeren behoorlijk in het pand. Pieter Bree: “Eind oktober of begin november beginnen we met de verbouwing en in april 2020 hopen we te kunnen gaan draaien”. De kleine lunchroom zal alleen overdag geopend zijn. Er zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van lokale producten. Ze hopen er veel mensen te mogen verwelkomen. Helemaal bovenin het gebouw komt de vergaderruimte. De nieuwe eigenaren willen het dan ook mogelijk maken dat bezoekers vanuit het torentje even over Bergschenhoek kunnen kijken.
“Wij willen van het monument een plek maken waar mensen bijeenkomen.” Het gehele team zal straks klaar staan om hun gasten te laten zien wat de mooie omgeving te bieden heeft. Het Polderhuis wordt tevens een plek waar alle ruimte is voor activiteiten van plaatselijke verenigingen en lokale ondernemers. Sfeervol ingericht en makkelijk toegankelijk.
Wethouder Fortuyn zei zeer benieuwd te zijn hoe het uiteindelijk zal worden en wenste de eigenaren veel succes, waarna een glas champagne werd geheven.

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie