donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Advertorial » Het is weer tijd voor de BBQ
Vlees kan langzaam of snel gegaard worden. Aan u de keuze! Foto: Keurslagerij De With.

Het is weer tijd voor de BBQ

Het is weer tijd voor de BBQ

Bleiswijk – Vaderdag leent zich uitstekend om de barbecue aan te steken. Aan het begin van de zomer, samen met familie of vrienden, kunnen mannen zich weer uitleven met houtskool of welke barbecue dan ook. Met vlees van Keurslagerij de With kan het feest niet meer stuk.

Wie de website van de Bleiswijkse slagerij bezoekt, loopt het water in de mond. Het barbecue aanbod is gevarieerd en bestaat uit een BBQ basispakket, kinderpakket en er is een keuze uit twee luxe pakketten. Wie er echt werk van wil maken, kan ook een Picanha, Brisket of andere slowcooking vlees bestellen. Een huzarensalade, zalmsalade of waldorfsalade geven de barbecue extra glans.

Langzaam of snel

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Wie het vlees langzaam wil laten garen, slow cooking, sluit de barbecue af met een deksel. Hierbij moet je ervoor zorgen dat er voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees is. Deze methode is geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip of een groot stuk rundvlees. Het garen van hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk vraagt niet zoveel tijd. Deze vleessoorten zijn boven de hete kolen snel gaar.

Keurslagerij de With is gevestigd in de Dorpsstraat 70 te Bleiswijk, tel. 010 – 5212537, info@dewith.keurslager.nl en kijk op de website voor het bestellen van uw BBQ vlees of andere producten.

Handige BBQ tips

– Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
– Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
– Leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue, het houtskool en de aanmaakblokjes.
– Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
– Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
– Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
– Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
– Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
– Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
– Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.

Houtskool, gas, elektrisch

Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.