zondag 24 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk breidt mogelijkheden verder uit
De samenwerkingsovereenkomst tussen Stichting Humanitas/GRZ en het Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk werd ondertekend door Gijsbert van Herk (rechts) bestuurder Humanitas en Ed van den Broek bestuurder Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk.

Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk breidt mogelijkheden verder uit

Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk breidt mogelijkheden verder uit

Bleiswijk – Met het zetten van de handtekeningen onder de overeenkomst kwam een einde aan de voorbereidingen die in 2017 reeds van start gingen. Maar vanaf woensdag 1 juli is Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk een nauwe samenwerking aangegaan met Stichting Humanitas Rotterdam.

Trees Borkus-Henskens

Een samenwerking op het gebied van de Geriatrische Revalidatie Zorg (GRZ) in Rotterdam op de Noordoever. “We willen gezamenlijk verder ontwikkelen en uitgroeien naar een GRZ expertisecentrum met ongeveer vijftien bedden voor iedereen die dat nodig heeft,” aldus ondertekenaars Ed van den Broek en Gijsbert van Herk, respectievelijk bestuurders van Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk en Humanitas Rotterdam.
Samenwerken is het devies in Rotterdam. Niet voor niets hebben de bestuurders in Rotterdam de handen ineen geslagen met het programma SamenSterk010. Gijsbert van Herk en Ed van den Broek geloven daar sterk in. In de huidige GRZ-markt van de regio Rotterdam, maar ook de ontstane situatie tijdens en straks na Covid-19 is er een gat en behoefte in de markt (de ziekenhuizen) ontstaan voor de kwetsbare ouderen met multiproblematiek die een revalidatiewens hebben. Dit geldt voor alle diagnosegroepen die vallen onder de GRZ met uitzondering van de diagnosegroep CVA. Deze groep wordt voldoende bediend door de partners van de Rotterdamse Stroke Services. Die specifieke doelgroep van kwetsbare ouderen binnen de GRZ (GRZ +) is nog altijd aan het groeien en heeft geen duidelijke plek in Rotterdam. Daarom bundelen Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk en Humanitas gezamenlijk de krachten binnen de locatie Herstelhotel Medisch Hart Bleiswijk.

De doelstelling

“Ons doel? Het vormgeven van een klein expertisecentrum voor geriatrische revalidatiezorg (GRZ), dat door de hoge kwaliteit van zorg en samenwerking met nabij gelegen ziekenhuizen voordelen voor de cliënt biedt,” aldus Van den Broek. “Door de samenwerking met ziekenhuizen in de omgeving kan er een logische plek voor GRZ op de noordoever Rotterdam ontstaan. Als zorgverlener vormen we een deel van het team. Je kunt nu terecht in het dorp waar je vandaan komt. In een gebouw met een ziel. We geloven heilig in kleinschaligheid en richten ons met name op het orthopedisch zorgpad van Lansingerlanders en bewoners van de Noordrand van Rotterdam met een heup-, knie of een orthopedische aandoening. Hier brengen we expertise in ouderenzorg en fysiotherapie samen.” De overeenkomst is getekend voor anderhalf jaar. “Eind volgend jaar hebben we een hoop ervaringen opgedaan en kunnen we de beste ervaringen erbij oppakken. Dan gaan we weer rond de tafel. De zorg wordt gefinancierd vanuit de basisverzekering; “Dat sluit helemaal aan bij onze visie; we zijn er voor iedereen die ons nodig heeft!”