woensdag 30 september 2020 | week 40
Home » Nieuws » Heren 1 Volley2b in landelijke competitie na succesvol seizoen
Heren1 van Volley2B.

Heren 1 Volley2b in landelijke competitie na succesvol seizoen

Heren 1 Volley2b in landelijke competitie na succesvol seizoen

Bergschenhoek – Een groot feest is helaas niet mogelijk, maar bevrediging is er wel bij het eerste herenteam van Volley2b. Het team eindigt op de tweede plaats in de competitie en promoveert naar de Tweede Divisie, waardoor ze vanaf aankomend seizoen op landelijk niveau gaan spelen.

Toen alle sportwedstrijden afgelast werden, zat Heren 1 midden in de voorbereiding voor de beslissende wedstrijd van het seizoen. “We behaalden erg goede resultaten wat betreft punten, voornamelijk bij de teams op plek vier tot en met twaalf. Veel beter dan de andere top 3 teams. Het onderlinge resultaat tussen Krimpen, Sliedrecht en Volley2b was een stuk slechter. De wedstrijd tegen Krimpen zou dus allesbepalend worden”, vertelt Diederik Noordhoek. Hij kijkt als hoofdtrainer terug op een succesvol seizoen: “Ons doel was om in enkele jaren naar de Tweede Divisie te gaan en dat is nu gelukt”.

Veel motivatie

“Aan het begin van het seizoen hebben we als doel gesteld om bij de bovenste drie te eindigen. Vorig seizoen eindigde Heren 1 bij de middenmoot, dus we moesten aan de bak voor een top 3-klassering”, vertelt Diederik verder. Het team is hard gaan trainen, zowel fysiek als mentaal. Er werd hulp geregeld van John Meeuwisse van Fysio Fitality, die de spelers hielp met begeleiding en toezicht hield op het programma. Daarnaast werd er extra gesport bij Health Center Bergschenhoek. Volgend jaar zullen deze sponsors zich blijven verbinden aan Volley2b, net als Heren 1-sponsor en financieel dienstverlener Fundament Advies. Over het mentale vertelt Diederik het volgende: “Zulke motivatie vergt veel, omdat je soms als speler ook een stapje terug moet kunnen doen voor het team. Daarnaast is het niet altijd even leuk om weer naar de sportschool te gaan, maar ik merkte dat er veel intrinsieke motivatie binnen het team is. Wat ik heel mooi vind om te zien, is dat ik nauwelijks heb hoeven pushen. Iedereen wilde keihard werken voor die Tweede Divisie”.

Belangrijke stap voor de club

Voorzitter Marc Bloemhard is ook erg blij met de promotie van Heren 1: “Het is een belangrijke stap voor het team en de club zelf. Met de promotie van Heren 1 beginnen we landelijk echt mee te tellen; er zijn namelijk landelijk maar vier Tweede Divisies. Ook zijn de wedstrijden echt van een hoger niveau, dus uitdagender en spannender. Dat is natuurlijk goed voor het publiek”. Hij voegt toe dat het erg mooi is dat bijna de hele selectie oorspronkelijk vanuit de eigen club komt.
De Tweede Divisie is dus een behoorlijk hoger niveau, maar Diederik Noordhoek heeft vertrouwen in volgend seizoen: “De bouwstenen voor de volgende jaren zijn gelegd. Zo doen we nu al veel met video-analyse, waar we op voort kunnen borduren. Met die analyses zien we snel onze zwakke punten, die we dan weg kunnen werken of camoufleren. Zo is het passen ontzettend belangrijk en is het scorend vermogen ook iets wat in orde moet zijn.”.Volgens Diederik moet er nog wel een pipe, een aanval door het midden, ontwikkeld worden. Dat is onmisbaar op landelijk niveau. “Als dat ons allemaal lukt, is een plek in de middenmoot zeker mogelijk.”
Op 5 september staat de eerste wedstrijd op het programma, een voorronde voor de bekerwedstrijden. Diederik zou graag een trainingsweekend willen houden en oefenwedstrijden organiseren met andere teams om weer in het spel te komen en het niveau richting de Tweede Divisie op te bouwen. Toch wordt dat heel lastig als er tot 1 september niet getraind mag worden. “Maar we geven nog niet op.”