zondag 12 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Help mee de culturele hotspots in Lansingerland te kennen en benoemen

Help mee de culturele hotspots in Lansingerland te kennen en benoemen

Help mee de culturele hotspots in Lansingerland te kennen en benoemen

Lansingerland – Alle Lansingerlanders worden uitgenodigd een handje te helpen bij het maken van ‘EXPO Lansingerland’. Onder leiding van Ruud Reutelingsperger en Erik van Broekhuizen, beiden bekenden in de kunstwereld en tevens op het gebied van exposeren, gaat Lansingerland in kaart gebracht worden.

Trees Borkus-Henskens

De gemeente kent veel mooie en interessante plekken, maar dat zijn vaak de plekken die ‘iedereen’ al kent. Het gaat nu met name ook om die leuke hoekjes, die vergeten stukjes, die plekjes vol historie die voor de een het dagelijks zicht of de dagelijkse omgeving vormen, maar voor een ander onbekend terrein. Vertel ze aan Ruud en Erik en ze worden toegevoegd aan de EXPO Lansingerland.

Expositieterrein

Lansingerland kent veel plekken met kunst en architectuur, de historie, de glastuinbouw en pareltjes in de natuur. Maar ook een plek in Lansingerland met een opvallend verhaal kan onderdeel uitmaken van ons culturele erfgoed. Kunst is meer dan een ding op een sokkeltje. Eigenlijk woont iedereen op een soort expositieterrein met verschillende culturele hotspots: dat vormt samen EXPO Lansingerland. Wat is voor u zo’n plek? Waar bent u trots op en wat laat u zien aan uw bezoek? Kijk eens anders naar je omgeving, kom je verhaal delen. Lansingerland is niet alleen verleden, maar ook heden en toekomst. Met een oorspronkelijk landschap waarin de stad gegroeid is. Met historische gebouwen, met opbouw, de Sterrenwijk als erfgoed van de toekomst. Met kassen waarin de honger van de wereld wordt opgelost. “Lansingerland is één groot expositieterrein. Overal waar je komt is een verhaal te vertellen; iedereen heeft zijn eigen ‘pareltjes’, z’n eigen routes; van alle tijden,” weten de opbouwers van EXPO Lansingerland als geen ander.

Eigen identiteit

Bijzondere plekken en verhalen versterken de Lansingerlandse identiteit. “In EXPO Lansingerland koesteren we ons erfgoed en zoeken we naar mogelijkheden om deze verhalen en plekken in kaart te brengen. Wat vind je van de kunst en erfgoed in de openbare ruimte in deze gemeente? Wat is volgens jou dé culturele hotspot of ontbreekt er misschien nog iets? Waar staat de gemeente bekend om? Wat vertel je aan vrienden die Lansingerland niet kennen?

Lansingerlandkaart in het gemeentehuis

Vanaf 4 juli staat er een kaart van Lansingerland van 16 m2 in de hal van het gemeentehuis. Wethouder Ankie van Tatenhove nodigt uit: “Bij deze Lansingerlandkaart kunt u uw verhaal vertellen, plekken aanwijzen en tips delen. Wij gaan met u in gesprek en halen op deze manier het culturele gedachtegoed op dat onder onze inwoners leeft. U kunt uw input geven op de volgende momenten: donderdag 4 juli tussen 12.00 – 20.00 uur, donderdag 11 juli tussen 14.00 – 20.00 uur, woensdag 17 juli tussen 12.00 – 18.00 uur en donderdag 18 juli tussen 14.00 – 20.00 uur.”
“Kom naar het gemeentehuis en ga het gesprek aan. Onder de deelnemers verloten we kaarten voor het culinaire muziekfestival Opperdepop! Begin 2020 presenteren we het uitgewerkte plan voor EXPO Lansingerland aan de raad”.