zondag 24 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Helicon start nieuw muzikaal seizoen
Voor jonge kinderen is er de cursus Fluiten met visjes.

Helicon start nieuw muzikaal seizoen

Helicon start nieuw muzikaal seizoen

Berkel en Rodenrijs – Muziekvereniging Helicon is weer begonnen met het nieuwe seizoen. Al op 28 augustus is de harmonie begonnen in de grote kerkzaal van De Ark, in deze ruimte is het goed mogelijk onderling afstand te houden. Helicon doet veel aan educatie en opleiden van muzikanten van alle leeftijden. Op donderdag 17 september gaan de nieuwe klasjes van start.

Muziekdocente Daniëlle van der Bas gaat half september interactieve lessen geven aan de groepen 3 tot en met 6 van de basisscholen. Deze keer maakt zij gebruik van boomwhackers en body-clapping. Het doel is om de leerlingen plezier te laten beleven aan muziek. Kinderen van 5 tot 7 jaar kunnen bij Helicon aan de slag met Fluiten met visjes. De kinderen komen in contact met muzikale visjes die op, onder of boven het water kunnen zwemmen. Ze hebben ook verschillende kleuren: wit of zwart. Ze blijken ook nog muziek te kunnen maken. Naast de visjes wordt in de lessen ook veel gedaan met ritme, zingen en dansen. De groep bestaat uit minimaal 5 tot maximaal 10 kinderen, zodat iedereen voldoende aandacht krijgt.
Kinderen van 7 tot 10 jaar kunnen deelnemen aan Algemene Muzikale Vorming (AMV). Bij deze cursus leren de kinderen goed blokfluit spelen als basis voor een nog te kiezen blaasinstrument. De kinderen komen met alle blaasinstrumenten in aanraking, zodat er aan het einde van het jaar het mooiste instrument kan worden uitgekozen om verder op te leren spelen. Naast de lessen op blokfluit is er ook veel aandacht voor ritme, zingen en muzikale spellen. Het belangrijkste is dat de kinderen ervaren hoe leuk het is om (samen) muziek te maken!

Starters en gevorderden

Voor de startende muzikant is het Startersorkest een succes. Voor iedereen, die een muziekinstrument speelt of net begonnen is om een instrument te bespelen en die nog geen ervaring heeft met samenspelen. Dit orkest staat onder leiding van Daniëlle van der Bas en is voor jong en oud.
Voor de iets gevorderde muzikant is het leerlingenorkest Opmaat. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Jeroen de Wit. Dit orkest bestaat uit jonge en oudere muzikanten.
Je kunt je voor alle cursussen en orkesten aanmelden via educatie@helicontact.nl. Ook als er vragen zijn kun je die via dit mailadres stellen. Helicon is altijd op zoek naar muzikanten van 5 tot 80+ jaar. Dus mocht je een instrument willen gaan spelen of speel je al een instrument en zou je het leuk vinden om in een harmonieorkest te spelen kom dan eens vrijblijvend langs op donderdagavond in De Ark , Oranjestraat 2.