donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Nieuws » Heel Lansingerland Helpt blijft actief

Heel Lansingerland Helpt blijft actief

‘Een kleine moeite, een groot plezier’

Heel Lansingerland Helpt blijft actief

Lansingerland – Aan het begin van de coronagolf eerder dit jaar ontstond spontaan Heel Lansingerland Helpt als Facebookgroep. Een spontane actie om elkaar praktische hulp te bieden ter ondersteuning en aandacht te geven aan iedereen die dat nodig had. De groep werd steeds groter en ook nu tijdens de tweede coronagolf ontstaan er nog steeds spontane acties van en voor Lansingerlanders.

Trees Borkus-Henskens

Op Facebook worden allerlei berichten geplaatst en gedeeld. Zo zijn er al heel wat leuke en handige spullen afgeleverd, maar ook achter de schermen – via persoonlijke berichten – contacten ontstaan. Er wordt van alles geregeld in ruil voor een glimlach. En dat allemaal vanuit de gedachte: in Lansingerland doen we het samen.

Aansluiten

Op Facebook kun je je aansluiten bij de groep Heel Lansingerland Helpt door een verzoek in te dienen om lid te worden. Vervolgens is het mogelijk om een persoonlijk berichtje te sturen naar een van de twee beheerders voor vragen of afstemming. Bovendien kun je Heel Lansingerland Helpt bereiken via het sturen van een mail naar heellansingerlandhelpt@gmail.com .

Terugblik

Tilly en Ingrid zijn twee van de vele gezichten die van start gingen met dit mooie initiatief. Van de vele acties die spontaan via Heel Lansingerland Helpt door mensen voor mensen werden georganiseerd willen zij er enkele voor het voetlicht brengen. “Alle pleeggezinnen in Lansingerland kregen familietickets voor het avonturenpark van Outdoor Valley aangeboden. Een aantal woon-/zorgcentra hebben activiteiten aangeboden gekregen zoals bowlen bij Dekker, een barbecue bij t Manneke, een bezoekje aan boerderij Het Lansingerland. We hebben speciale wensen van mensen die aandacht vroegen voor iemand die het nodig had of verdiende kunnen realiseren. Bijvoorbeeld met een taart of een bloemetje. Maar ook zijn honderden plantjes door heel Lansingerland bezorgd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan; met heel veel leuke, kleine, grote, maar allemaal hartverwarmende aandacht voor elkaar. In een tijd waar die aandacht voor elkaar voor veel mensen heel belangrijk is. Ook nu nog.”
Mooi was ook de reactie op de oproep om oude schoenen, laarzen en winterjassen in te leveren waar massaal gehoor aan werd gegeven en die inmiddels allemaal een goede plek hebben gevonden.

Huidige activiteiten

Bij RIA, de mobiele ontmoetingstrailer waarin veilig bezoek ontvangen kan worden, is ook nu nog steeds inzetbaar; ook om er iets speciaals in te vieren. Vanuit Heel Lansingerland Helpt wordt gewerkt aan de inzet van een duofiets. Het PCI heeft onlangs zo’n fiets aangeschaft en doet daar momenteel ervaring mee op.
De komende weken staan er weer tal van leuke initiatieven te wachten. Sommige op voorwaarde dat ze door mogen gaan. Zoals bijvoorbeeld muziekoptredens, hulp aan de Kledingbank, iemand verrassen met een kaartje of een (kerst)pakket, maar ook het ondersteunen van ondernemers.
Voor meer informatie over alle acties kan contact worden opgenomen via heellansingerlandhelpt@gmail.com .