donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » HCM en solisten bezorgen volle kerkzaal een heerlijke muzikale avond

HCM en solisten bezorgen volle kerkzaal een heerlijke muzikale avond

HCM en solisten bezorgen volle kerkzaal een heerlijke muzikale avond

Berkel en Rodenrijs – Het Hollands Christelijk mannenkoor (HCM) is altijd bereid na afloop van een concert een toegift te geven. Het maandagavond 1 juli gegeven Zomeravondconcert in De Ark kunnen we gerust zien als één grote toegift voor al die trouwe fans van het HCM.

John Hofman

Het koor wilde met dit concert vast en zeker haar dank betuigen voor het altijd aanwezig zijn tijdens welk concert dan ook. Het thema maandagavond was ‘Vader-zoon’ en dat betekende dat er die avond een aantal (toekomstige?) leden/projectzangers tussen het koor zou staan, want sommige leden hadden hun zoon meegebracht. Het is een mooie avond geworden. Het mag uniek worden genoemd dat bij zo’n ‘afscheidsconcert’ vanwege de komende vakantieperiode, de kerkzaal van De Ark tot op de laatste plaats was bezet. Daar mag je als koor bijzonder trots op zijn.
De naam HCM is niet voor niets gekozen, dus begin je zo’n avond met een lied zoals ‘Ik wil zingen van mijn Heiland’.
De keuze wat betreft de optredende solisten was weer uitstekend.
Een feilloos spelende fluitist Kees Alers met onder meer het bekende Badinerie van J.S. Bach: een niet eenvoudig stuk, maar sprankelend en vloeiend gespeeld. Om wat dichter bij huis te blijven: er werd ook volop genoten van violiste Eline van den Beukel en Ingrid Schelvis aan de piano. Het duo speelde het Vocalise van Rachmaninov voortreffelijk en een muisstil publiek genoot daar intens van. Dirigent/pianist (deze avond) Arjan Breukhoven gaf zoals gebruikelijk de nodige toelichting als hij het volgende programmaonderdeel aankondigde, maar je weet van te voren als toehoorder dat er dan ook weer volop kan worden gelachen als hij dit doet en dat zorgt mede voor een ontspannen en gezellige sfeer, zodat een HCM-concert nooit ‘dood’ slaat. Het lied Speeltuin van songwriter John Ewbank, gezongen door Marco Borsato, was een uitdaging voor het koor, dat het op eigen wijze prima bracht. Warner Fokkens begeleidde deze keer het zomeravondconcert en dat ging hem heel goed af.
Na de vakantie, vanaf begin september, zijn nieuwe leden weer van harte welkom op de maandagavond in De Ark, Oranjestraat 2. Zingen houdt het brein fris en helder!