woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Commentaar » Hartverwarmend

Hartverwarmend

Wie zaterdagmiddag het terrein betrad waar de SamenLoop voor Hoop Lansingerland werd gehouden, belandde in een hartverwarmend evenement. Kraampjes met tal van zelfgemaakte spulletjes of om niet geleverde producten omringden het veld met daar omheen de route waar gedurende 24 uur mensen, jong en oud, hun rondjes wandelden. Je kon er wat drinken, poffertjes of wat anders lekkers eten, en dat alles voor het goede doel.
De start van de loop was indrukwekkend en ontroerend en dat gold ook voor fakkeltoht ’s avonds. Wat zijn er toch veel mensen die op een of andere manier met een ziekte en in dit geval kanker te maken hebben. De saamhorigheid met hun omgeving is vaak enorm groot en dat resulteert in een evenement als de SamenLoop voor Hoop.
Hoeveel mensen in Lansingerland zullen zich op een of andere manier bij de SamenLoop hebben aangesloten? Het moeten er veel zijn geweest, gelet op de geweldige opbrengst van meer dan een ton.
Avond aan avond knutselen, breien, haken of bezig zijn met het maken van bijzondere kaarten en andere mooie spulletjes met één doel: KWF. Wandelen in de stortregen, ze deden het zonder mopperen.
Complimenten ook aan de organisatoren die in één keer de SamenLoop voor Hoop op de kaart van Lansingerland hebben gezet. Beslist voor herhaling vatbaar en dan zullen er wellicht nog meer mensen de weg naar het terrein weten te vinden waar je warmte, gezelligheid, verdriet en vreugde tegenkwam.

Annette Docter

Check Also

Musical, diploma-reisje, feest…

Je zult nu maar in groep 8 zitten en de afgelopen maanden thuis online onderwijs …

Geef een reactie