vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Hartenwens laat familie stralen

Hartenwens laat familie stralen

Hartenwens laat familie stralen

Bergschenhoek – De Vereniging Humanitas Lansingerland bestond vorig jaar tien jaar; een goede reden daar een speciaal feestje van te maken. Niet alleen ‘binnenskamers’ maar juist met de inwoners van Lansingerland. Daarom startte een Hartenwensactie. Alle burgers van Lansingerland konden een hartenwens indienen; voor henzelf, een bekende, alles was mogelijk om iemand blij te maken of te verrassen.

Trees Borkus-Henskens

Uit de stapel ingestuurde hartenwensen werden er twaalf uitgekozen die eind vorig jaar bekend werden gemaakt; voor elke maand van het jaar één. Een grote variatie aan wensen waarvan er inmiddels acht zijn ingewilligd. Een moeder van het beste vriendinnetje van Fleur diende een wens in. Fleur had haar moeder vorig jaar juni verloren. Een wens die Fleur had was met een roze limousine naar Italië. Dat was wat ver, maar het was wel mogelijk om met de roze limousine pizza’s op te halen in Berkel. Een deelnemer van Humanitas had twee wensen. Ze heeft veel hulp nodig door een longziekte en die krijgt ze onder andere van haar man, een kookliefhebber. Een mooie inductiepan was de wens die vervuld werd. Ook heeft ze een vrijwilliger van Humanitas die haar wekelijks bezoekt. Haar gunde ze een mooie bos bloemen. Deze wens is eveneens vervuld. De moeder van een gezin dat onder het sociaal mimimum leeft had de wens met haar gezin naar een echt restaurant te kunnen en naar de film. Ook deze wens is uitgekomen. Samen zingen met Glenis Grace of Chantal Janzen; dat was de wens van Melissa (28 jaar). Om dat te realiseren was een grote uitdaging en zou waarschijnlijk niet lukken. Wat wel lukte was dat Melissa bij ’t Muziekpand kon meezingen op band. Een ouder van een bewoner van de Nieuwe Lansingh vond het zo naar dat tijdens de Sinterklaasperiode wegens geldgebrek niet alle bewoners een cadeautje kregen. In de vorm van een cheque heeft Humanitas dat voor de vorige Sinterklaasavond gerealiseerd. En er was een dame die haar vriendin wilde opfleuren met een bloemetje na een voor haar nare periode. Humanitas zorgde ervoor. Zo ook voor een fotocollage op canvas van de bruiloft van een deelnemer, ingediend door een vrijwilliger.

Sirenes

Woensdagochtend 14 augustus was de negende hartenwens aan de beurt. De hartenwens van drie vriendinnen (Mariska, Yvon en Astrid) van moeder Gul Zwinkels. Samen met echtgenoot Michel vormen ze met twee gehandicapte kinderen en een pleegkind een druk gezin. Daarom regelden de drie vriendinnen met de vrijwillige brandweer van Berkel en Rodenrijs een verrassingsdag. Die ochtend werden ze rond de klok van tienen met het hele gezin van huis opgehaald met de brandweerauto. Er volgde een rit door de omgeving, maar ook ging het richting Rotterdam waar ze werden ontvangen door de medewerkers van de kazerne aan de Frobenstraat waar ze een kijkje mochten nemen in de ladderwagen. Vervolgens gingen de sirenes en zwaailichten aan toen de kazerne de Berkelse Poort naderde.
Jahrmany (6), de oudste van de drie kids, had al snel het springkussen ontdekt in de garage van de brandweer, maar toen de spuitslang eenmaal was uitgerold was hij niet meer te remmen en spoot hij er samen met een van de brandweerlieden lustig op los. Ook Jasmin (5) wilde dat spuiten wel eens proberen met een stralende lach op haar gezicht. Haar tweelingbroer Deniz bekeek alles op afstand en genoot mee in de vertrouwde nabijheid van zijn ouders. Na het spuiten, springen en pret maken genoten zowel de gasten als de brandweerlieden van een heerlijke gezamenlijke lunch, waarna de familie moe maar voldaan weer veilig en wel werd thuisgebracht na een onvergetelijke verrassingsdag.
De laatste drie (allemaal dezelfde wens) wensen worden in oktober vervuld. Dan wordt een bezoek gebracht aan een concert van André Hazes.

Vereniging Humanitas

Vereniging Humanitas is er voor de burgers in heel Lansingerland. “Wij kunnen maatjes bieden om burgers te ondersteunen bij hun financiële administratie, als ondersteuning voor ouders in een gezin of als maatje voor mensen zonder sociale contacten of die eenzaam zijn. Lijkt het je leuk om een paar uurtjes per week iemand te ondersteunen of ken je iemand die die ondersteuning goed kan gebruiken? Ga dan naar onze website https://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland of bel/mail naar 06-35118618 / m.vandenakker@humanitas.nl. We geven je graag vrijblijvende informatie.”