woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » fbpost » Hans Speulman prolongeert zijn titel in de zomeravondcompetitie
De winnaars van de zomeravondcompetitie met v.l.n.r. Ad de Bruin Hans Speulman en Leo Krijgsman.

Hans Speulman prolongeert zijn titel in de zomeravondcompetitie

Hans Speulman prolongeert zijn titel in de zomeravondcompetitie

Lansingerland – Het is sportvisser Hans Speulman ook dit jaar weer gelukt tijdens de zomeravondcompetitie sportvissen van De Bleiberg de meeste vis naar de kant te halen en daarmee de winnaar te worden. Het betekende een prolongatie van de Bleiswijker, want ook vorig jaar werd hij de nummer één.

Trees Borkus-Henskens

Woensdagavond 24 juli schaarden de deelnemers aan de zomeravondcompetitie zich rond de Wilgenplas vlakbij de luchthaven voor de laatste avond in de jaarlijkse competitie waarbij enkele weken achtereen steeds op een andere plek wordt gevist. Elke avond leverde een winnaar op en uiteindelijk moesten alle gewonnen punten van in totaal negen wedstrijden de einduitslag geven.

Winnaars

Ondanks het extreme warme weer werd er de laatste avond veel vis gevangen. Elke deelnemer ving wel iets, maar het waren hoofdzakelijk kleine visjes die in het leefnet belandden. Nadat het slotsignaal had geklonken gingen de hengels naar de kant en werd bij alle deelnemers om de beurt de vangst van die avond gewogen. Met elkaar liep de groep naar elk leefnet om de inhoud daarvan aan de weegschaal te hangen en te laten noteren door Kees Hulst. Jan Benard, ook een week eerder de man met de meeste vissen in het net, wist maar liefst 4 kilo te vangen; hij kreeg die avond weinig rust en haalde achter elkaar zijn buit(je) binnen. Daarmee werd hij de winnaar van de avond. Hans Speulman volgde met 2,8 kg en Leo Krijgsman met 1,9 kg. In totaal werd die avond 16,6 kg gevangen.
Kees Hulst zette zich vervolgens aan het rekenen om de uiteindelijke winnaar van de hele zomeravondcompetitie bekend te kunnen maken. Kampioen werd Hans Speulman, tweede Leo Krijgsman en derde Ad de Bruin. Als vierde eindigde Rob van Dijk met evenveel punten als Ad de Bruin maar met minder gevangen kilo’s.

Nieuwe gezichten

De strijd was erg spannend en er hebben zich inmiddels nieuwe vissers aangemeld die het in de toekomst nog spannender kunnen gaan maken. Er is bovendien dit jaar veel vis gevangen in vergelijking met voorgaande jaren. Over negen wedstrijden is dit jaar totaal 114,7 kg gevangen ofwel gemiddeld 12,7 kg per wedstrijd. In 2018 was dat 103 kg met gemiddeld 11,4 kg en in 2017 85 kg met gemiddeld 0,9 kg. Dit jaar werd de meeste vis gevangen in het water van het Hoge Bergse Bos (bij de skiberg) met 20,6 kg. De vangstcijfers ontwikkelen zich positief en er kan ook worden geconstateerd dat de interesse van (nieuwe) vissers eveneens groeiende is.